maj 20, 2024

Golden days festival 2017-Københavns 850 års fødselsdag

Af Michael Bonnevie

 

Fra d. 2-16 September 2017, er der Golden days festival i København, og det starter med en Københavner fejring, da København fejrer 850 års fødselsdag.

Den 2 .September fejrede Islands brygge sin 112 års fødselsdag, så jeg fik noget at se til, da jeg jo gerne ville opleve både Bryggens og Københavns fødselsdag. Jeg startede ud kl. 9. 30 på Bryggen, og heldigvis så det ud til at vejret var fremragende. Efter opsætning af vores Lokalarkiv stand ved legepladsen, gik der et par timer, førend jeg blev hentet af min bror, da vi skulle ud og gå en tur. Vi kom forbi Københavner fejringen nogle minutter i 12, og da jeg vidste der skulle være kage og kaffebord, så måtte vi da se om vi kunne finde det. Men nej! Vi vandrede lidt rundt på Slotsholmen, og så da også lidt boder og scener mv. men intet kagebord! Øv..

Nå, men efter et par timer inde i byen med dertilhørende frokost, måtte jeg tilbage til Bryggen igen, for at hjælpe med at rydde op. Derefter hoppede jeg på cyklen, og gud hjælpe mig, om jeg ikke kørte ind i byen igen, for at se om der nu var mere gang i fejringen?

Jo, der var lidt flere mennesker derinde, men set i lyset af at det var en 850 års fødselsdag, så syntes jeg ærlig talt det var noget sløjt! Der var madboder her og der, samt nogle scener og en masse mennesker der ligesom jeg, gik/sad og ventede på Godot. Jeg besluttede mig for at gå turen rundt på Slotsholmen, for at se om jeg kunne støve fejringen op, udover den spredte fægtning her og der, men jeg må sige at det var temmelig skuffende. På slotspladsen var der vejarbejde i gang, så den stod helt tom, og alligevel var der spærret af for trafikken?

golden-days-koebenhavn-850-aar-1

golden-days-koebenhavn-850-aar-9

golden-days-koebenhavn-850-aar-26

golden-days-koebenhavn-850-aar-28

golden-days-koebenhavn-850-aar-32

golden-days-koebenhavn-850-aar-42

Jeg tænker, at der muligvis skete lidt mere hen ad aftenen, da fejringen skulle foregå i mellem kl. 12 og 24, men det orkede jeg ærlig talt ikke at vente på.

Billederne er fra min tur rundt om Christiansborg..

Link til Københavner fejringen

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Golden days festival 2017-Københavns 850 års fødselsdag

  1. GOLDEN DAYS : Indrømmet, reklamen for denne event, der ellers skulle annoncere fejringen af København`s 850 års dag, er gået helt hen over hovedet på mig ! Jeg har hørt og set begrebet, jeg har også sporadisk hørt om Fødselsdagen, men oppumpningen af begivenheden har dog ladet meget tilbage at ønske og sammenkoblingen med Golden Days er forsvundet i tågerne !
    Billederne du alligevel fik taghet `Admin`, er som vanligt dejlige og giver et indtryk af dagen og de beguvenheder der har udspillet sig, så tak for det……….
    M.v.h. gb……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.