december 1, 2023

Hvad er prisen for velfærd?

Af Michael Bonnevie

 

Hvad er prisen for velfærd?

Betalingsring, og 12 minutters genfærd

Skattestop med Df som anker
Håber Venstre kommer på bedre tanker

Der loves guld og grønne skove
Og fintes, på tro og love

Hvad jeg selv stemmer er hip
Som hap, medmindre jeg får et tip

Som sætter mig i stand
Til at skelne mellem olie og vand

Som jeg læser og tyder det nu
Er det ordflomme kong fu

For at hente dit kryds og stemme
Vil de snøre og sætte en klemme

Om roden på den anden blok
Hvem vil blive politisk mesterkok?

 

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

6 thoughts on “Hvad er prisen for velfærd?

 1. Ikke så ringe endda Admin, jeg ville ønske at jeg var den der stod med de Vises Sten i denne situation, men hånden på Hjertet, der er håb endnu, det ser ud ud til, at splittelsen mellem de forskellige blokke og fraktioner, vil kunne tvinge en kommende Regering, uanset partifarve, til at føre forhandlinger på tværs af hidtidige skel og dermed til at forhandle sig frem til fornuftige tiltag, der ikke blot vil være en reparation på den voksende gæld, 80 miliarder i 2012, stigende med visse partiers indflydelse og status quo med andres planer, men måske oven i købet vil betyde en reduktion af den samlede gældsbyrde over tid og arbejde til de brutto ca. 180.000 arbejdsløse p.t. d. 9./9.-11. Selv krydser jeg fingre før jeg krydser af på stemmesedlen !!!!!!!!!!!!!!

 2. trøst !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  10./9.-11, STADIG FØR VALGET D. 15., Finansministeriet har offentliggjort Danmarks opsparing til dato på egen konto i Nationalbanken, opsparingen er på 266 Milliarder Kr og forklarer stigningen i den offentlige Bruttogæld på 11 %.
  Går man fra begrebet Bruttogæld til en Netto beregning og medtager Finansielle aktiver i Dong, Københavns Lufthavne, Post Danmark og S.A.S., plus de 266 Milliarder vil beregningen nemlig lyde på et overskud på 20 Milliarder Kr.
  Opsparingen står som en fremtidssikring i Nationalbanken og ville selvfølgelig, hvis de blev brugt, efterlade voldsomme 113 Milliarder tilbage, men udhule dækningen af fremtidige underskud på balancen frem til år 2020.
  Iflg. Berlingske Business d. 9./9.-11. Vi spiser brød til og venter på Valget !!!!!!!!!!!!!!!

 3. Gb. Interessant læsning 🙂 Der må være en naturlig forklaring på hvorfor man ikke har hørt om det, andet end som en notits i Berlingske business?
  Ville være en naturlig trumf for Løkke at trække op af hatten her i disse valgtider. Grunden til at han ikke gør det, må jo være fordi de er øremærket, som du jo også beskriver. Men alligevel underligt vi hører om alt det kævl om manglende finansiering, når nu pengene i princippet er der?

 4. 17./9.-11, endeligt overstået og alligevel ikke. Valget til Folketinget og den nye Regering, er færdigt for denne gang, om det er holdbart står hen i det uvisse. En Kvinde, Helle Thorning-Schmidt , Formanden for Socialdemokraterne, er udpeget til at lede Regeringen og indtage Statsministeriet for venstrefløjs Koalitionen og udpege de nye Ministre, spændende fra det yderste Venstre, Enhedslisten, over folkesocialisterne til de Radikale, hvis Politik er noget mere Højreorienteret og `Radikalt`. Partiet Venstre, der ligger partipolitisk til Højre, blev det største parti og fik et godt valg, Konservative tabte stort og støttepartiet Dansk Folkeparti manglede få Mandater, Blokken til Venstre, Socialdemokratiet-Socialistisk Folkeparti- Enhedslisten og de Radikale fik den største koalition, også ved hjælp fra de Nordatlantiske stemmer, 3 Venstre og een til Højre. Partiet Venstre leder P.T. under forhandlingerne et Forretningsministerium, under afgående Statsminister Lars Lykke Rasmussen. Blokken til Højre vil fremover yderligere blive støttet af et nyt parti, Liberal Alliance, Kristendemokraterne kom ikke ind.

 5. 13./12.-2011. Alt på plads og kun fremtiden vil vise hvilke resltater den nye Socialdemokratisk ledede regering kommer frem til, Spændende bliver det i alle tilfælde. Nye Afgifter, Skattereform, Grøn Politik, Formandsskab i E.U., underskud på den kommende Betalingsbalance p.g.a. fremskrivninger af økonomiske investeringer p.g.a. Arbejdsløsheden, personsager m.v., der er nok at tage fat på i fremtiden !!!!!!!!!!!!

 6. 11./5. 2014………….
  Kære Admin. Jeg kunne ikke `dy`mig, da jeg så at du havde været inde og Opdatere dit Digt om Velfærd og prisen for samme, før Folketingsvalget d. 15./9. 2011……….. Selv er jeg ikke Politisk engageret, men meget Politisk interesseret, så jeg deler fuldt ud dine frustrationer og din forvirring, omkring de Politiske Partiers `holdninger` og Politik, hvem mener hvad og hvad er den øjeblikkelige baggrund for Udmeldingerne ?
  Med Socialdemokratiet ved roret, styret af en Radikal tankegang, et S.F der har vist sig handlingslammet, nu ude af Regeringen og ude af stand til at medtage Enhedslisten i en styrket Venstrefløj, og en Højrefløj, hvis hoved formål, efter den selvforskyldte Finanskrise, har været at køre videre af samme spor, nedskæringer af den Offentlige Sektor, Manglende Investeringer i Infrastruktur, baggrunden der skabte krisen, Topskatten ned, Renterne ned, gavebod til nødlidende Banker, Finanslettelser til Erhvervslivet, Bonusser for Fiflerier, Udflagning af flere og flere Danske Virksomheder, medfølgende tab af Arbejdspladser, beskæring af Dagpengeregler, halvering af Kontanthjælp, Forsørgelsespligt for Samboende uanset Ægteskabelig stand, mellen 40 og 8o tusinde E.U. Borgere i arbejde i Danmark, med div. tilskud og Ydelser, en Dansk Arbejdsløshed, alt efter hvem der taler, på mellem 120 og 180 tusinde arbejdsduelige Danskere, Reformer der har stået og står i kø, flere og flere Hjemløse på Gader og Stræder, en Industri af Kriminalitet, overfyldte Fængsler, nødlidende Institutioner, et Boligmarked hvor den Almennyttige Sektor stort set må tage nytilflyttede fra E.U. uanset Sprog og Kulturelle forskelle, vælg selv, Pensionsopsparinger spist op af Fradrag og Skat plus tilkommende Velfærdsydelser, krav om overgang til I.T. Kommunikation fra 1. Nov. i indeværende år, uanset `omkostninger for den enkelte`, og dennes evne til at indleve sig i det `nye Socialdemokraiske` Samfund, Økonomisk og Mentalt, samt Stat og Kommuners evne til at betjene Borgerne…….. Skal jeg blive ved ? Eller mindes toppen af siden med Admin`s Digt ????????????
  M.v.h. gb…….
  P.S. Fremtiden bliver da mere og mere spændende, eller er det bare mig ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.