april 24, 2024

Sankt Patricks dag på Rådhuspladsen og Axeltorv

Af Michael Bonnevie

 

Vi går en grønnere og varmere tid i møde, og foråret har så småt fået fodfæste. Igår var dagen om end endnu grønnere end normalt, da der blev fejret Sankt Patricks dag i København.

Jeg havde luret, at begivenheden blandt andet ville blive fejret på Rådhuspladsen og Axeltorv, så derfor sadlede jeg op på min tro jernhest og satte kursen mod Københavns midte.

Både på Rådhuspladsen og Axeltorv var der så småt gang i løjerne allerede ved 14. tiden, så jeg tænker at der nok er nogle der endte med en ‘stor’ bøhmand på..

På Rådhuspladsen var der et stort telt med udskænkning og musik, og ved siden af stod der en scene som skulle benyttes senere på dagen. Jeg var indenfor i teltet og lytte til Irsk musik, og på et tidspunkt dukkede Tom McEwan op og jammede med på et vaskebræt slips.

sankt-patricks-day-46

sankt-patricks-day-44

sankt-patricks-day-60

sankt-patricks-day-5

På Axeltorv var der et løb kl. 14.30, som gik ud på at deltagerne blev bundet sammen to og to, og skulle derefter løbe den lange distance af cirka 200 meter til den Irske pub i Jernbanegade.

sankt-patricks-day-34

Det var sjovt at opleve lidt af den grønne Irske tradition tæt på.

sankt-patricks-day-36

sankt-patricks-day-58

sankt-patricks-day-56

Wikipedia om Sankt Patricks dag

Sankt Patricks dag, forkortet Skt. Patricks dag, den irske nationaldag, er 17. marts. Dagen er en helligdag i landet, hvor mange butikker, banker osv. er lukket.

Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, og han regnes for at have indført kristendommen i landet så tidligt som i det 5. århundrede. Han døde 17. marts 461, og siden er denne dato blevet en nationaldag.

På Skt. Patricks dag mødes irere overalt i verden og fester med øl og musik. Dette sker ofte på irske pubs, der efterhånden er at finde over det meste af verden. Mange steder afholdes der parader, hvor deltagerne er klædt i grønt og orange som et symbol på Irland.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Sankt Patricks dag på Rådhuspladsen og Axeltorv

  1. 17/3 !!! Skt.Patricks Day. Igen i år et tilløbsstykke med arrangementer i Byen, vel besøgt specielt på åbne pladser og i og omkring Irske Pub`s og andre udskænkningssteder. Holdt i Grønt, Irland`s national farve,og for mange fejret med den Irske `Ale`,skænket i`Krus`,i den traditionelle Engelske `Pint`størrelse. Festligt, folkeligt og fornøjeligt,sekunderet med den karakteristiske Irske Folkemusik på gader, stræder og pladser……..

    Fornøjelig Reportage, tak for det, m.v.h. gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.