Af Michael Bonnevie

 

Her gik jeg og troede, at jeg kendte amager som min egen bukselomme.. Jeg har været en del i Dragør, men hvordan hulen jeg har båret mig ad med at overse Dragørfortet er mig en gåde?

Specielt fordi, vejen til fortet drejer fra ved Dragør badehotel, og derinde har mit band og jeg spillet op til dans. Jeg har åbenbart ikke haft øjnene åbne den dag, da fortet er mere end synligt fra hotellet 🙂

p1010153

Jeg blev først opmærksom på fortet, da CrazyCatman herinde fra, havde postet en stak billeder fra stedet, på Facebook. Jeg troede først det var Kongelundsfortet, og mente at han måtte have skrevet forkert.

Jeg kørte et smut derud i dag, og vil egentlig skrive så meget, andet end at det bestemt er et besøg værd, hvis man alligevel er på de kanter. Fortet huser en restaurant, og jeg tror lidt at det er trækplastret på stedet. Jeg var ikke derinde, men umiddelbart ser det spændende ud. Selve fortet er hurtigt udforsket, i alle tilfælde det man kan se udefra. Hvad der gemmer sig indenfor ved jeg intet om?

Lidt fra Wwikipedia

Dragør Fort er beliggende på en lille kunstig ø med fast landforbindelse fra Dragør by. Dragør Fort blev anlagt i tiden 1910-1915. Fortets opgave var at medvirke til at hindre fjendtligt bombardement af København samt beskytte minespærringer i Drogden-renden. Fortets areal er på 32.000 m² hvoraf de 2.500 m² er bebygget.

Under bygningen af Øresundsbroen (1995-2000) blev Dragør Fort benyttet til styring af skibstrafikken i området via VTS Drogden (Vessel Traffic Service Drogden).

Dragør Fort er nu privatejet og benyttes som restaurant, teambuilding/events, men der er fri adgang til dele af området. På Dragør Fort findes en stor bestand af vinbjergsnegle, som er fredet.

Link til Dragør fort

Link til beskrivelse fra vestvolden.info

Jeg fandt et link til en meget grundig side omkring Dragør fort. Dines Bogø

Relaterede fotos: