Jul på Reffen X Global Christmas med juletræstænding

Af Michael Bonnevie

 

I Fredags stod den på julehygge! Reffen (Copenhagen Street Food) fejrer i år jul for første gang, og det skete for fuld udblæsning, med et kæmpe juletræ, julepynt, musik og meget mere.

Kl. 18 skulle træet tændes, så jeg sørgede for at komme derud i god tid, så jeg forinden kunne smutte rundt på markedet, og tage nogle billeder af stemningen. Jeg havde husket at tage stativ med, da jeg gerne ville sikre mig nogle rimelige fotos med lang lukkertid.

Juletraestaending paa Reffen-1

Juletraestaending paa Reffen-3

Juletraestaending paa Reffen-19

Juletraestaending paa Reffen-44

Sidst jeg var på Reffen, var da de åbnede i sommers, fredag d. 18 Maj. 

Reffen på Refshaleøen

Meget er sket siden da, og en af de ting som sprang i øjnene, er at man nu kan komme indenfor og sidde diverse steder. Specielt nu hvor det er småkoldt, er det nærmest nødvendigt at kunne trække indenfor i varmen! Markedet har vokset sig større og sundere, og er et sted jeg vil holde øje med.

Jeg havde mit Nikon D600, med 28mm manuel optik med, -samt stativ. Objektivet er knapt så skarpttegnende som mit Sigma Art, men jeg valgte at tage det med, da jeg havde brug for så meget vidvinkel som muligt. På et tidspunkt vil jeg investere i et 20 eller 24mm Sigma Art optik. Det vil virkelig gøre meget for specielt den her slags billeder, samt astro foto!

Fra Jul på Reffen på facebook

Fredag den 16. november sænker julestemningen sig over Reffen, og hver fredag, lørdag og søndag til og med 16. december kan du glæde dig til opleve global jul, hvor alle madboder har gjort sig umage med sit helt eget touch af jule smage og julestemning.

Link til Reffen på Facebook

Juletraestaending paa Reffen-7

Juletraestaending paa Reffen-35

Juletraestaending paa Reffen-40

Juletraestaending paa Reffen-42

Relaterede fotos:

4 thoughts on “Jul på Reffen X Global Christmas med juletræstænding

 1. Der er sandeligt sket en del på Reffen ! Julen nærmer sig, det ses tydeligt. Stemningen fortættes, som dagene op til den store Højtid kommer nærmere og senen er sat, når mørket sænker sig over det nye In-sted !
  44 Dejlige Billeder indkredser stemningen, for de mange menneskers arbejde for at skabe et helt nyt Center, for oplevelser når man ´Går i Byen´ , eller skulle Man sige ´ På Reffen´! ! ! ……..
  M.v.h. GB…….

 2. Nu er det længe siden, at jeg har skrevet noget her på “Gamle-dage”-hjemmesiden; og det føler jeg lidt bedrøveligt, for her er godt at være, – og give sit “besyv” med fra tid til anden. MEN, men fuldstændigt op til os selv er det jo ikke her i tilværelsen uhindret at udforme vores hverdag og aktiviteter. Forskellige forstyrrelser af sygdomsmæssig karakter har for mig dikteret megen passivitet. Imidlertid har jeg nu samlet noget trang sammen til at kommentere noget her på sitet. Derfor – –

  ‘ – – har jeg nu kigget flere gange blandt andet på denne dejlige fotoreportage om “Reffen”; og hver gang er det som om, at jeg fornemmer noget usædvanligt ved at kigge på de herlige billeder, – – Men hvordan det? – –

  ‘ – – Jo, se for mig er Julen og alt i forbindelse med denne højtidelighed forbundet med en dybtliggende ærbødighed over for traditionerne og alt, hvad der i dem ligger af begivenheder og handlinger; og især for julens vedkommende er der for mig et klart kristent engagement, som jeg holder i hævd. En tydelig vej til traditionerne er der ofte ikke, når vi ind i mellem præsenteres en ny slags “juletablau”, synes jeg. Ikke, at disse ikke er hyggelige og sjove – både for børn og voksne, for det er de da. Men der mangler blot denne forbindelse tilbage til traditionerne; – –

  ‘ – – og her det, at denne fotoreportage bryder med denne sædvane, føler jeg. Jo, for på en eller anden måde, som jeg ikke kan redegøre helt klart for, så er der i mange af billederne denne festligholdelse af “den nutidige glade jul” samt af den “traditionelle gamle jul”. – –

  ‘ – – Eller hvad synes du, som læser mine linjer her?

  Om mine ovennævnte fornemmelser ved denne reportage skyldes selve arrangementet eller indsatsen af den habile rapportør /fotograf! – Tja, det ved jeg ikke. – – Men, men jeg er sikker på, at en meget stor del af æren tilkommer vor fotograf i forbindelse med selve udvælgelsen af motiverne.

  Hav en god Jul, når den tid snart kommer / LSC

  1. Kære LSC, jeg måtte da lige gennemgå reportagen fra Reffen endnu engang, efter at have læst din kommentar på GD, og et nærmere studie af Billederne bekræfter da også at du har ret i dine fornemmelser, m.h.t. Julestemningen på Reffen !
   Min egen fornemmelse er, at det at sætte en ny begivenhed op, for en tilstundende Højtid, på en Ø, i en forladt Beton ørken, med de virkemidler man har til rådighed, ud over entusiasmen, manglende Penge, Mandskabsvogne, Juletræer, Maling og gå på mod, vil være særdeles vanskeligt at gennemføre med nostalgien i behold, men selv ser jeg den nu under overfladen, med al dens Glitter og pynt, det er i alle tilfælde ikke gør Dansen om Guld Kalven, til det der først falder en ind.
   Derfor vil jeg nu alligevel tage Hatten af for initiativet og gå på modet, der for Reffen og Københavns vedkommende, ser ud til at kunne udvikles til et nyt IN Sted, et sted væk fra Byen, i Byen, ved Vandet, adskilt men alligevel sammen, med stemningen intakt og entuisiasmen i højsædet…
   M.v.h. Gb…….

   1. Hej GD! – Det glæder mig, at du kan følge min tankegang – mine fornemmelser. Jo, det er rart, at også andre end en selv er “med på” ens tanker; og jeg giver dig helt ret i, at man må “tage hatten af” for et initiativ som dette. – Jo, jo respekt !! – bestemt.

    LSC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.