februar 29, 2024

Vandretur i indre by

Af Michael Bonnevie

 

I går var jeg en tur i indre by, og jeg besluttede mig for at vandre lidt rundt og finde endnu flere små oaser og steder som man ellers ikke ser i det daglige. Jeg startede ud ved Storkespringvandet, og gik ad sidegader imod Rådhuspladsen.

Ind imellem slog jeg et smut ind i en baggård, da de for mig repræsentereren følelse af noget trygt og godt..

dsc_1065

dsc_1076

Magstræde 7 og 9 som i ovenstående billede. Billedet er fra natmus.dk

Magstræde 7 og 9 - 1945
Magstræde 7 og 9. Fra 1945

dsc_1077

Her er jeg ved Nytorv og Gammeltorv..

dsc_1083

dsc_1084

dsc_1087

Nedenstående billede kender jeg ikke kilden på? Det viser samme sted som billedet ovenover.

IMG_0549

dsc_1091

3 ældre billeder af Nytorv, fra natmus.dk

Domhuset Nytorv - 1905
Domhuset på Nytorv-1905
Nytorv ca 1890
Nytorv ca. 1890
Nytorv Domhuset Arresthuset-1954
Nytorv Domhuset og Arresthuset 1954

 

Her er jeg kommet til Universitet ved Frue plads. Jeg øjnede en port der var åben, og smuttede indenfor. Man skal ikke mere end et par skridt indenfor i gården, førend storbyens jag er forsvundet som dug for solen. Herinde ånder alt fred og ro, og det er sjovt at tænke på, at lige udenfor porten, er folk i fuld sving, og piler rundt som  bier i et bistade.

dsc_1094

Et par billeder fra natmus.dk som viser Frue plads som den så ud for over 100 år siden. Indgangen som jeg gik ind af, er porten til venstre i billedet

Vor Frue Plads-Københavns Universitet ca 1900
Vor Frue Plads-Københavns Universitet ca. 1900
Københavns Universitet 1860
Københavns Universitet 1860

 

dsc_1096

I hjørnet af gården kunne jeg følge en smal sti, som ledte mig rundt i nogle smalle gyder, hvor jeg blandt andet fandt indgangen til Hval samlingen? Der er givetvis andre interessante ting at finde inde på området, så det skal udforskes en anden gang! Herunder er jeg næsten ude igen, og foran ligger den gamle Daells varehus bygning som vi jo alle kender.

dsc_1104

dsc_1106

Her med ca. det samme kig imod Rundetårn. Billedet er fra natmus.dk

Krystalgade-Rundetårn omkring 1900
Krystalgade-Rundetårn omkring 1900

dsc_1108

Hvis man går ad Købmagergade, så kommer man forbi Post og telemuseet. Der er mange der ikke ved, at der på toppen af bygningen ligger en rigtig hyggelig cafe med udsigt over byens tage. Når det er godt vejr, kan man sidde udenfor på deres tag terrasse og nyde en kop kaffe eller noget at spise. Der er elevator lige til døren!

dsc_1045

dsc_1038

Pilestræde med udsigt mod Rundetårn.
Pilestræde med udsigt mod Rundetårn. ca. 1900

Billedet er fra natmus.dk

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Vandretur i indre by

  1. Duen på Billede nr. 47 virker bekendt ! Bare en fattig kommentar til din rundgang i den `indre (Gamle) By` i København, med alle de Finurlige steder man finder, hvis man som du Admin, giver sig tid og lukker Øjnene op, bevæger sig væk fra de gængse Gader og betrådte stier i Byen, søger Sidegader, åbne Porte og Gårde og oven i købet medtager Foto Udstyr og bruger det til at portrættere, den specielle stemning, som de fleste af os syntes at vi har for travlt til at finde, i vores higen efter at komme fra punkt A til B, på kortest mulig tid. I en tid hvor `svinkeærinder` ikke er på dagsordenen og hvor de rigtigt gode oplevelser i København, syntes at være forbeholdt Turister og enkeltpersoner, som du der så, så gavmildt vælger at dele dine oplevelser med os andre, medens du til stadighed kildrer vores nysgerrighed, for selvoplevelser af samme karakter…… Tak for det !!!!!!!!!

    M.v.h. gb………

  2. Sikke nogle dejlige fotos. Tak for turen! Det ser ud til, vi sætter pris på mange af de samme “kig” gennem linsen. Jeg elsker også, at gå på opdagelse på den måde. Håber snart, at komme på tur igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.