juni 14, 2024

Papirøen nyt bykvarter i Københavns havn

Af Michael Bonnevie

 

Papirøen nyt bykvarter i Københavns havn, lige ved Operaen.

Papirøen (Christiansholm) har forandret sig de seneste par år. Et større byggeri er skudt op, der hvor Papirøen sidst husede Copenhagen street food. Jeg nåede at opleve Copenhagen street food, førend de drejede nøglen om, og flyttede til Refshaleøen. Længere nede i artiklen, er der links til mine tidligere besøg derude.

Sidst jeg var forbi, er vel lidt over et års tid siden, og der var bygningerne akkurat begyndt at skyde op, så det var sjovt at se, hvordan det hele står næsten færdigt. Der arbejdes stadigvæk på højtryk derinde, så jeg havde ikke mulighed for at komme ind på området og lure. Det vil jeg gøre, så snart de åbner!

Papiroen 2022-5

Papiroen 2022-10

Papiroen 2022-9

Hvad syntes jeg om det? Jo, det er egentlig meget nydeligt, og de heldige indflyttere, får da også en udsigt på første klasse, til Nyhavn, Amalienborg, Holmen, Christianshavn, Havnen med videre. Det kan også aflæses i hvad det kommer til at koste, at bo derude. Det er ikke for enhver, kan jeg godt afsløre!

Jeg har set priser startende fra 5 millioner, til omkring de 30-35 millioner..

Link til Papirøen

Fra papiroeen-boliger.dk

I hjertet af København er et nyt bykvarter ved at opstå. En urban oase omkranset af vand på alle fire sider, hvor mennesker vil bo og mødes for at koble af, opleve kultur, spise god mad – og nyde udsigten over vandet og indre København. Velkommen til PAPIRØEN.
I godt 300 år var øen et lukket område, der husede en lang række vigtige funktioner for byen. I dag husker de fleste københavnere bedst tiden med oplagring af papir, som gav Christiansholm sit nuværende kælenavn: PAPIRØEN.
For første gang i historien skal der nu bo mennesker på PAPIRØEN.

De nye boliger kommer til at ligge oven på en række af nytilkomne haller med udsigt over havneløbet og tæt forbundne med et indre grønt byrum og taghaver. Det hele bliver omgivet af en ny havnepromenade med vandkultur og havnebad.
Med et miks af kultur, madkoncepter og rekreative aktiviteter vil opstå et nyt bykvarter i København – på inderhavnens bedste beliggenhed.

Fra Wikipedia

Christiansholm var i mange årtier hjemsted for Den Danske Presses Fællesindkøbsforening (DDPFF), der blev opført i 1958. Derfor går øen i daglig tale under navnet Papirøen. Den Danske Presses Fællesindkøbsforening overdrog pr. årsskiftet 2012/2013 sine bygninger til selskabet Christiansholm Ø ApS. By & Havn indgik samtidig en aftale med Christiansholm Ø ApS om udvikling af øen.
Øen var frem til udgangen af 2017, hvor udlejningsperioden ophørte, hjemsted til en del kreative virksomheder såsom Experimentarium, Cobe, Copenhagen Street Food, Copenhagenize Design Company, Purpose Makers, Cykling Uden Alder og Henrik Vibskov. Derudover er øen også hjemsted for to firmaer der opererer turbåde i Københavns Havn, samt konsulentfirmaet Mægler Support ApS.

I 2016 udvalgte Danica Pension Cobe til at udvikle Papirøen til en ny københavnsk bydel. Den svenske entreprenørvirksomhed NCC skal i samarbejde med tegnestuen bl.a. bygge ejerlejligheder, almene boliger, et hotel, en markedshal til butikker, cafeer, restauranter og et stort vandkulturhus på øen. Projektet forventes færdigt i 2023.

Sådan så her ud i 2015.

I baggrunden ses Operaen, og overfor ligger Nyhavn.

Inde på området så der sådan her ud.

Området var velbesøgt, så jeg håber, at de nye faciliteter på området, vil tiltrække lige så mange mennesker, når de åbner i 2023.

 

Links til de andre gange jeg har besøgt Papirøen.

Papirøen ved Holmen

Copenhagen street food på Papirøen

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.