maj 27, 2024

Glumsø knallertmuseum

Af  Michael Bonnevie

 

2wheeler/gamle-dage besøger Dansk Cykel og Knallert museum! 2wheeler er et af mine andre små projekter, hvor jeg samler alverdens 2hjuls billeder.

(2wheeler eksisterer desværre ikke mere!)

Nedenstående artikel er tilbage fra 2004, hvor vi drog en tur til Glumsø for at besøge et privat knallertmuseum..

Artiklen er skrevet af 2wheeler d. 21. juli 2004

En regnvåd dag i juli 2004 drog 2wheeler til Glumsø ved Ringsted på Sjælland, for at besøge Dansk Cykel & Knallert Museum. Museet drives af foreningen Dansk Cykel Museums Venner, og vi blev modtaget af museets daglige leder, Peder Johansen, der ind til foråret 2004, også var formand for foreningen. Peder har været cykelhandler, og idéen til et cykelmuseum opstod bl.a. fordi Peder havde nogle cykler tilbage, som ikke længere kunne sælges.
Sammen med foreningen Sjællands Veteran Knallertklub, har foreningen Dansk Cykel Museums Venner skabt Dansk Cykel & Knallert Museum, der målt i antal udstillede enheder, er Skandinaviens største.

0010

Museet modtager ikke offentlig støtte, og for at sikre den store samling af cykler, knallerter og relaterede effekter for eftertiden, arbejdes der på at gøre museet til en selvejende institution. Ud over cykler og knallerter, råder museet også over en flot samling symaskiner, og ikke mindre end 1200 kameraer – lige fra gamle bælg-kameraer, til den første generation digitalkameraer. Museet er en sand guldgrube for alle cykel- og knallert interesserede, og også TV- og filmindustrien sætter pris på museets store samling. F.eks. er den cykel, som Emma fra Tv-serien “Krøniken” kører på, udlånt fra Dansk Cykel & Knallert Museum.
Mange mennesker fra hele landet har valgt at forære museet effekter til bevarelse for eftertiden. Så hvis du har en gammel cykel, knallert, symaskine, kamera eller andre relaterede effekter, som du mener museet bør have, så ring til Peder Johansen, og få en snak. Meget af Peder Johansens tid går med at indsamle og arkivere dokumentation til museets omfattende arkiv. Museet råder bl.a. over Cykelbranchens Fagblad tilbage fra år 1900, og via samarbejde med cykelhandlere i hele landet, til går der årligt museet en mængde brochurer, manualer, plakater mv., som dokumenterer nutidens cykelhistorie – allerede inden den er blevet historisk.

0038

Efter at have besøgt museet, er 2wheeler.dk´s konklusion klar; hvis du bare er den mindste smule interesseret i cykler og knallerter, så gør dig selv den tjeneste at besøge Dansk Cykel & Knallert Museum.
For 30 kr. i entre, får du en cykel- og knallert historisk oplevelse, krydret med museets samling af symaskiner og kameraer.
Du kan træde ind i en cykelforretning med tilhørende værksted som det så ud i 1920´erne, og du har mulighed for at prøve nogle af de cykler, der stilles til rådighed for museets gæster. Tag f.eks. en tur på museets område på en Longjohn, og lad børnene prøve nogle af de små cykler.

Gæster er velkommen til at spise deres medbragte mad i haven, og hvis man ringer i forvejen, tænder museet gerne op i grillen. Og hvis du er heldig, viser Peder Johansen hvordan man tumler en væltepeter. Dansk Cykel & Knallert Museum er desuden et handicapvenligt museum, der udover at være fri for dørtrin og trapper, har etableret handicaptoilet. 2wheeler.dk siger tak til Peder Johansen for en spændende og lærerig rundvisning. Vi siger også på gensyn, for museet får hele tiden nye ting til sin udstilling, og dem vil vi naturligvis også gerne se. Praktiske informationer: Åbningstider: I perioden 1. maj til 30. oktober har museet åbent lørdage og søndage fra 11:00 til 17:00, og entreen koster kr. 30,- pr. person. Andre tidspunkter kan aftales.

Adresse:
Dansk Cykel & Knallert Museum
Sorøvej 8
Glumsø

Telefon: 57 64 77 94

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Glumsø knallertmuseum

  1. Tænker tilbage på min egen Disella med rulletræk der tog turen over Atlanten men der skulle indregistreres på samme måde som en bil, prisen var den gang een Doller om dagen, 365 Doller om året ! Sidst i 50erne var det mange penge når man tog prisen på U.S. biler i betraktning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.