april 19, 2024

Islands brygges 108 års fødselsdag

Af Michael Bonnevie

 

I går lørdag d. 7 september,- er det 108 år år siden Islands brygge kom til verden.

Dagen blev fejret i Bryggens midte omkring den “lille” legeplads, hvor Gunløgsgade blev spærret af fra Leifsgade til Isafjordsgade, – og indenfor disse rammer blev der sat stader, boder og andre tiltag op til de fremmødte.

p1000179

p1000185

p1000189

Jeg lagde især mærke til at der var gjort rigtig meget for de små i form af børneloppemarked, spejdere, tryllekunstner og meget andet.

p1000168

p1000170

Jeg var kun på et hurtigt foto visit, da jeg lidt senere på dagen skulle spille med mit band, Rockbuster. Det så ud til at fødselsdagen blev et hit, og vejret kunne næsten ikke havde været bedre 🙂

Jeg valgte endnu engang at tage mit Panasonic FZ200 med, da det er rigtig godt til video. Denne gang huskede jeg at skyde fotos i Raw!

Update. Jeg vil også være at finde på Bryggen til Bryggens 109 års fødselsdag d. 6 September.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Islands brygges 108 års fødselsdag

  1. 108 år, kan man nu forstå det ? ? ? Islands Brygge ! ! !
    Hvor dejligt, og så en Fotoreportage der udfylder fantasierne til fulde, suppleret med en Video med en pragtfuld detaljeskarphed, dagen er reddet. Her troede man at man kendte Bryggen fra de år man boede der, med de fem forskellige addresser, og de større og større lejligheder man fik, som Børneflokken voksede, der hvor `Rødderne` og Familierne stammede fra og havde deres Rødder og tilhørsforhold.
    Bryggen som fremmedgjort element, ved passagen over Langebro, med alt det nye byggeri hele vejen omkring sig 0g den renoverede Havn, viser alligevel sin levedygtighed som `enklave`, i alt det Moderne der i dag omgiver det ægte 108 år gamle Islands Brygge, der med sine nostalgiske (efterhånden ældre) bygningskomplekser, dannede rammerne om Familiernes og min opvækst og minder, minder der ser ud til at overleve også for kommende Generationer, på trods af egne skrækcenarier, afstedkommet som følge af en udvikling, der jo stadig ikke er afsluttet, men ser ud til at formå at indkorporere den `Idyl`, der hersker i en ægte `enklave`, med tusinder af Familier konsentreret i et mindre område,karakteriseret ved Byggestil og nærhed, nu omgivet af nutidens byggerier med nye beboere og en helt ny åbenhed overfor den undrene omverden, Kunne man bo der? Islands Brygge, Lorteøen og hvad man ellers nedladende kunne komme i tanke om hvis man ikke dengang var Lokal.
    Tusind tak Admin og tak til Bryggens foreninger, for sammenholdet der muliggjorde denne Fødselsdag , som vil medvirke til at sikre Bryggens fortsatte beståen som en `Stærk Enklave`…..
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.