april 24, 2024

Danske flyveres 100 års jubilæum på Kløvermarken

Af Michael Bonnevie

 

Danske flyvere, afholdt i weekenden, sit 100 års jubilæum på Kløvermarken, med en masse nye og gamle flyvemaskiner, helikoptere med videre. Tilbage i 2012, var det Dansk militærflyvnings 100 års fødselsdag som blev fejret på Kløvermarken, som jeg da også fik oplevet.

Hvorfor det drager at se de flotte maskiner ved jeg ikke? men jeg bliver nærmest som et barn i en slikbutik, når jeg kommer i nærheden af den slags! Jeg har tilbage i 2000 arbejdet i fly rengøringen i lufthavnen, og selvom maskinerne derude er i en helt anden liga og størrelse, så er det bare fascinerende at se mekanikken tæt på! Derude var det en stor fornøjelse at se de forskellige flytyper, indeni og udenpå, og når man var i cockpittet for at rengøre forruderne på en af de store maskiner, så var det nærliggende at kigge lidt på de mange knapper, skærme og blinkende lys. Herligt!

Lidt ærgerligt, at vejret var diset og gråt i weekenden, da blandt 2 F16 jagere, skulle overflyve Kløvermarken i lav højde. Jo, de dukkede da også op, men det var ikke meget vi fik set til dem, da de lavtliggende skyer og disen gjorde det svært at se noget. Larmen var der dog ikke noget i vejen med!

Jeg gik rundt derude en lille times tid, og tog mig tid til at se de mange maskiner, som både landede og allerede stod til skue.

Jeg forevigede det hele, med mit Nikon D600 med 35mm Sigma Art objektiv.

Da mange af billederne er meget ens, har jeg leget lidt med en del af dem, for variationens skyld.

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-77

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-7

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-21

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-23

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-30

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-34

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-41

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-45

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-63

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-74

danske-flyvere-100-aars-jubilaeum-87

Link til Danske Flyvere

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Danske flyveres 100 års jubilæum på Kløvermarken

  1. Jeg håbede at du var forbi Kløvermarken Admin ! Forholdsvis nye og samlingen af Old Timer`s Fly, på den historiske plads fra Flyvemaskinernes Barndom, der jo i Historisk perspektiv ikke har så mange år på bagen endda, bringer fascinationen frem i enhver rask Dreng (uanset alder), drømmen om selv at kunne mestre disse imponerende maskiner, for Transport, Nydelse mellen Skyerne med frit udsyn til Horisonten, eller gyset ved de `Dog Figts`, man som dreng nyd at se i Biografen, hvor Flyvemaskinen havde en såre central rolle, i mange af de Film og Historier Drengeårenes fantasier gjorde levende, med Billederne og synet af `The real `Thing“……….
    M.v.h. gb…………….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.