maj 23, 2024

Cykelslangen

Af Michael Bonnevie

 

Den nye “cykelslange” ved Havneholmen og Fisketorvet er allerede blevet et hit, for de mange cyklister der hver dag pendler imellem indre by og Islands Brygge.

Der er en lind strøm af cykelaktivitet på broen, selv i en ferietid som nu. Når først sommerferien er overstået, og folk så småt starter op på deres jobs, så forudser jeg, at rigtig mange kommer til at benytte broen..

Her ser vi imod Islands Brygge, fra broens udspring lige over for Aller bygningen.

DSC_2047 DSC_2044 DSC_2042 DSC_2040

Her er billedet taget fra Fisketorvets indgang.

DSC_2037 DSC_2034 DSC_2029 DSC_2028

Fra cykelbroens udspring ved Dybbølsbro og Fisketorvets hovedindgang.

DSC_2024 DSC_2021 DSC_2020 DSC_2018

 kk.dk om Cykelslangen.

Cykelforbindelse fra Havneholmen til Kalvebod Brygge

Bryggebroen bliver hver dag benyttet af mange cyklister, som færdes mellem Amager og Vesterbro. Broen er en stor succes. Men når man skal videre op til Dybbølsbro, er de fleste cyklister nødsaget til at trække cyklen op af en trappe, idet der er en højdeforskel mellem havnekajen og Dybbølsbro. Det vil der i fremtiden blive lavet om på. En ny cykelbro skal gøre det nemt og ligetil at færdes på cykel, når man skal benytte Bryggebroen.

Designet af cykelforbindelsen skal være med til at profilere København som en cykel by. Borgerrepræsentationen har taget stilling til tre forslag, hvoraf det er forslaget om en høj cykelforbindelse, der er valgt. Samtidig blev det besluttet at bevillige de ekstra penge til projektet, som var nødvendigt for at denne løsning kan realiseres.

Cykelstinet

Sø ruten, som strækker sig fra Søerne til Bryggebroen har flere huller i cykelstinetværket. En af de vigtigste mangler er en cykelforbindelse ved Bryggebroen, som nu bliver opført.

Når man benytter Sø ruten og skal over Bryggebroen vil vi gerne have, at komforten er i top, så det er nemt og tidsbesparende for alle jer rejsende – det skal en cykelforbindelse gerne være med til at realisere. Desuden ønsker vi at skabe sammenhæng mellem Søruten og de to andre cykelruter Universitetsruten og Havneruten, som ligger i forlængelse heraf.

Økonomi

Der er bevilliget sammenlagt 32 mio. kr. til cykelforbindelsen.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Cykelslangen

  1. Var der selv så sent som i går, rigtigt dejligt at sidde ved Fisketorvet med en Is fra M.C. Donald, under Cykelbroen, og kigge på Havnelivet med Tur-bådene, livet ved Kajkanterne, Havnebadet, Langebro med Bølgen, Byens Tage, Livet i Havnen og det utrolige mylder af Cyklister på Broen og gående til og fra Amager og Vesterbro……
    En rigtig dejlig Foto reportage suppleret med en Film om det, syntes jeg , vellykkede project……….
    Tak for det Admin, M.v.h. gb…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.