Broerne sløjfes

Af Michael Bonnevie

 

Det er ganske vist!

Langebro, Knippelsbro og Sjællandsbroen plus et par af de nye inderhavnsbroer er fra 2015 en saga blot. Det som ingen havde regnet med ville ske, er desværre gået hen og blevet en realitet, via et knebent flertal i folketinget.

Det vil betyde, at broerne fra start Juli 2015, vil blive nedlagt og stålet solgt som skrot, -og al trafik i mellem Amager og indre by skal foregå via vandvejen. Dog vil flytrafikken stadigvæk fungere som nu, men da indre København ikke har en lufthavn, vil byboerne blive nødsaget til at benytte Roskilde som nærmeste alternativ. Her vil man kunne leje små privatfly der kan flyve turen ud til Kastrup. En klippekorts ordning er på tegnebrættet.

Langebro

I første omgang vil broerne slå klapperne endeligt op, sidst  i 2015, -og efter et par måneder vil selve nedrivningen og udstykningen af større brodele så småt begynde. Det vil ramme trafikken hårdt, men som et lille plaster på såret, vil firmaer og privatpersoner bosiddende på Amager, få mulighed for at leje vandcykler og både i egnede størrelser, som firmaer som eks. Bycyklen stiller til rådighed. Interesserede aktører vil givetvis skyde op som paddehatte, da vi her taler om et potentielt lukrativt marked. Der vil blive tale om cykler/både til enkeltpersoner, og specielle motoriserede vandcykler til de erhvervsdrivende, med lad og læssesystem.

Allerede nu er der opstået flere Facebook grupper som enten er med eller imod forslaget, men hardcore Amar’kanere ser tiltaget som en kæmpe sejr, og kipper med flaget. I følge pålidelige kilder, er der er op til flere individer i Kongelund og omegn, der alligevel aldrig drager over broerne til København, og som derfor ikke oplever ændringen som noget specielt.. Tværtom siger B. Pedersen fra Dragør, som ønsker at være anonym, og tilføjer, –  Da jeg var knejt, var der sgutte ingen der tog skade af en lille gåtur på 15-20 km. At det nu bliver ad vandvejen turen skal foretages, afskrækker ikke Pedersen, da han jo, som han selv siger,- er lidt af en vandhund, og slår et skraldgrin op så skråtobakken sejler i en pæn bue ud af mundvigen og lander med et sagte klask på jorden. Pedersen afsluttede seancen med at løfte det ene ben og trutte højlydt et par gange, så buksebagen flagrer som Dannebrog for vinden.. Så kan de lære det, de sat… byboere! Pføjj

Meningerne er mange, og for de fleste er det nok lidt af en bet, at de nu må ty til vandcykel eller anden form for vandtransport imellem indre by og Amager.

Talsmanden for Facebookgruppen, ‘Lad broerne være broer på godt og ondt’ udtaler her til aften, at der er kræfter på spil i det ganske land, som planlægger aktioner imod nedlægningen af broerne. Han vil ikke komme nærmere ind på hvad gruppen har i sinde, men vil gerne sige så meget, at op til 3-4 personer vil danne kæde fra Sjællandsbroen til Knippelsbro, og de vil om muligt hive broklapperne ned med håndkraft, hver gang klapperne bliver hævet.

Overborgmesteren som er en af de personer som har talt varmt om projektet, kan kun se at det vil blive en win win situation på sigt. Amarkanerne kan beholde lufthavnen og den Blå planet for sig selv, og de kan endda få lov til at nyde Tivolifyrværkeriet på afstand uden ekstraomkostninger, -udtaler Overborgmesteren..

Indfasningen af bro nedlægningen er allerede så småt i gang, og i de følgende måneder er der mulighed for at tage “kørekort” til vandcykel og robåd i Peblinge søerne, under kyndig vejledning af Thorkild Thyrring og flere andre motorsagkyndige. Kurserne vil typisk tage op til 4 uger, og koste det samme som et kørekort til bil eller motorcykel.

Som en lille side note, så forventer vinterbaderne ved Langebro havnebad, at få kronede dage de følgende år. De bedste svømmere fra klubben har fået tilbud om op til 500,- kroner for en oversvømning med passagerer fastgjort forsvarligt på ryggen, siddende i en hestesaddel. Der vil være mulighed for oversvømning af større selskaber på sigt, men pt. mangler vi egnede faciliteter, som sofagrupper, bænke, stolerækker osv. udtaler formanden for ‘det kolde gys’

Kilde: Rans Lirpa

 

Relaterede fotos:

2 thoughts on “Broerne sløjfes

 1. BROER-BROER-BROER !!!!!
  Hvilken panik ! Er der da slet ingen der har hørt at Overborgmesteren er flyttet til Amager, at Metroen, der kører Under Vandet, skal udvides med Dobbelt Spor og Vigebaner, iflg. sidste nyheder fra `Rans Lirpa` ? …………
  M.v.h. gb……….

 2. Nu er vi ganske vist kommet langt forbi “1. april”, med alle dens sjove påfund, og narrelege”. Men grundet så megen anden travlhed i min hverdag har jeg i år ikke haft stunder at følge med i dette. Men så er det, at jeg nu bliver opmærksom på dette GD-indslag; ak ja, – “bedre sent end aldrig”, som det gamle mundheld lyder!

  Jeg synes i grunden, at den slags er ganske morsomt og underholdende, når det sker på den gode måde; og dermed mener jeg, at man relativt hurtigt som læser eller tilhører kan indse, at her er der da vist en morsomhed på spil – – ;

  ‘ – – altså sådan som du – ADMIN – her “serverer” en opsigtsvækkende nyhed. Joh, jo fordi du birnger et emne, som lige ved den første læsning sådan set godt kunne være opstået i et eller andet “trafikforsker-miljø”; – men som ved nærlæsning ender med tydeligvis at være en aprilsnar!

  så; – tak for legen.

  M.v.h. lsc

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.