Det nye i det gamle

Af Michael Bonnevie

 

Jeg er stadigvæk i fuld gang med at udforske HDR teknikken som beskrevet tidligere. Til dem der ikke har læst indlægget, kan jeg kort fortælle at det handler om at tage flere fotografier af samme emne, med forskellige lukketider.

Disse fotografier skal derefter samles i et HDR kompatibelt program, hvorefter man kan manipulere fotoet. Billederne vil derefter fremstå med detaljer i lys, skygge og glød på en måde man ikke ville kunne opnå med alm. fotografering. Billederne vil have noget cartoonish over sig, alt efter hvor meget man tager fat. Noget af det naturlige i billedet forsvinder i processen, men vil man have det ene, må man give slip på noget andet.. Jeg kan personligt godt lide udtrykket, men vil også passe på ikke at forfalde til udelukkende at lave billeder i HDR. Det normale fotografi har stadigvæk en stor plads i mit hjerte.

dsc_1534_5_6_tonemapped

Da jeg jo er et barn af Islands brygge, måtte jeg derover igen og finde en ny vinkel jeg kunne angribe fra. Det nye byggeri hvor sojakagen i gamle dage lå, er et sted jeg kun har set udefra, så nu måtte jeg tage tyren ved hornene og få set på sagerne. Det er først og fremmest meget større end jeg havde forestillet mig. Det er en hel by i byen, med alt hvad dertil hører af forretninger, beboelse og erhverv. En anden ting som jeg ville have forsvoret, er at jeg rent faktisk godt kunne tænke mig at bo derude. Alt er pænt og nydeligt, med en ro som jeg ikke har oplevet længe. At det så er i min barndoms baggård, gør bare det hele endnu mere tiltrækkende 🙂 Jeg regner dog ikke med at flytte derud lige med det samme, da jeg fornemmer at boligpriserne ligger i den høje ende.

dsc_1531_2_3_tonemapped

Jeg gik hele turen ud til starten af Nokken, hvor nybyggeriet ender. Så vidt jeg kunne se, så stod der kun et par oprindelige forfaldne bygninger tilbage derude, som sikkert snart bliver jævnet med jorden. Det vil så være enden på en æra, som aldrig kommer igen.

Billederne som er taget på turen, er blandet op af lige dele nyt, og lige dele gammelt. For os der kan huske sojakagen, så ved vi jo godt, at mange af de nye boliger derude er bygget i skallerne af de gamle sojakagebygninger og siloer. Så selvom alt er nyt og flunkende, så aner man heldigvis stadigvæk de gamle bygninger underneden..

Link til mere forståelse af HDR

Relaterede fotos:

One thought on “Det nye i det gamle

  1. Endnu et dybfølt suk fra Gamle Dage !
    Som `Gammel`entusiast indenfor Foto, i Filmens tid, suger jeg til mig, de mange timer i Mørkekammeret, er ikke til megen gavn i den nye Digitale tidsalder, og mit `Gamle `Leica`, henslæber en kummerlig tilværelse i et hjørne af skabet, bag de nye Modeller med de nye muligheder, der jo er et helt nyt Univers af muligheder der er åbnet og også et nyt studium og gå ind i……………..
    Så, medens jeg tørrer sveden af panden og forsøger at genfinde fortidens entuisiasme, skylder jeg Admin en stor tak for at forsøge at guide mig og andre omkring i den Nye Forunderlige verden, med den stadig forbedrede Billedkvalitet, han med stor indlevelse demonstrere til glæde for mig og andre Nostalgikere…………. Jeg følger Artiklerne…………
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.