maj 23, 2024

Fælledens dag 2022 på Amager fælled

Af Michael Bonnevie

 

Fælledens dag 2022, arrangeret af Miljøpunkt Amager.

Jeg har desværre ikke været så meget ude at fotografere på det seneste, som jeg ville have ønsket, men jeg så, at der var Fælledens dag, så der måtte jeg lige et smut forbi!

Der var lidt af hvert til de fremmødte, blandt andet forskellige guidede ture, så man kunne opleve vores skønne fælled.  Der var Sanketure og urtevandring,- noget med insekter, og hvis man havde lyst, kunne man hilse på fælledens kvier. Det var også en lortedag, rent bogstaveligt, hvor man havde mulighed for at finde biller og andet småkryb, i de mange kokager der ligger rundt omkring på fælleden.

Naturvejlederen havde en fest kunne jeg fornemme. En af de fremmødte fædre sagde tak for lort, hvortil vejlederen sagde, skønt at hilse på dig og din lorte familie! En joke der sikkert blev fortolket igen og igen som dagen skred frem..

Udover de mange telte med diverse oplysninger om natur og biodiversitet osv. var der også gang i noget rollespil. Om det var en del af Fællens dag, ved jeg ikke? Men de fremmødte havde en fest!!

Nå, men lidt om mit fotogrej på dagen. Jeg satte mig ud for at prøve noget gammelt udstyr, i stedet for det sædvanlige gear. Denne gang valgte jeg mit Nikon D200 DX kamera, der har begrænsede Iso muligheder og kun 12 Mp. Det er et fremragende kamera til dagslys, og det tager varme og flotte fotos. Dog skal der som altid være påmonteret en god optik, hvilket man ikke kan sige jeg havde i går.

Faelledens dag 2022-40

Der sad en gammel Nikon 28-105mm F3-5 – 4-5 på, som jeg engang syntes var rigtig fin og skarpt tegnende. Det syntes jeg ikke mere!! Når man er vant til et prime objektiv som mit Sigma 35mm Art, som er skarpere end et barberblad, så er den gamle optik mildest talt ulden og svær at arbejde med. Der var mange fejlskud, og selvom billederne var tilnærmelses vis skarpe, var de alligevel slørede på en generende måde. Der ligger en halo i kanten af objekterne, som er meget frustrerende! Billederne røg i Lightroom, og blev justeret, så de kan bruges, men jeg tror det er sidste gang, jeg bruger optikken! Kameraet er rigtig fint som sagt, så det vil helt sikkert blive brugt igen!

Faelledens dag 2022-27

Faelledens dag 2022-9

Faelledens dag 2022-12

Faelledens dag 2022-16

Faelledens dag 2022-37

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.