maj 27, 2024

Amagerbanen og Amagerbanens venner

Af Michael Bonnevie

 

I søndags, var det sidste dag i sæsonen, for Amagerbanens venner, og deres fine skinnecykler og pumpedræsine.

I Uplandsgade på Amager, er der stadigvæk et stykke af Amagerbanen, som bliver vedligeholdt af Amagerbanens venner. De 1.2 kilometer skøn natur, kan man i sæsonen opleve på skinnecykel eller dræsine. Man kan selvfølgelig også gå turen, og se de glade brugere af banen, komme cyklende forbi på skinnerne.

Amagerbanens venner-54

Amagerbanens venner-7

Amagerbanens venner-11

Amagerbanens venner-15

Langs banen er der etableret små pusterum, i form af bænke og borde, med blandt andet Olsen banden tema. Det er selvfølgelig fordi, at en del af Olsen banden på sporet, blev optaget på netop dette sted..

Det sidste stykke af Amagerbanen er presset, da der er planer om bebyggelse, på netop dette sted. Det ville være en skam, om dette lille stykke Amager historie, skal skrinlægges, -så man er vist ude i at søge fredning af området. Jeg håber det lykkedes, for naturen er hårdt nok presset i forvejen. Alle de små grønne oaser forsvinder lige så stille, hvilket kan undre, når man taler så meget om grøn omstilling og biodiversitet?

Amagerbanens venner-24

Amagerbanens venner-31

Amagerbanens venner-40

Amagerbanens venner-50

Link til Amagerbanens venner

Link til mit besøg på banen, i 2015

Et stykke af Amagerbanen

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.