december 1, 2023

Sankt Hans 2009

Af Michael Bonnevie

 

Det fine ved at have lavet en blog der hedder gamle dage, er at man stort set aldrig løber tør for materiale, da dagen i går jo i bund og grund er “gamle dage”

Lidt søgt, men ikke desto mindre sandt.

dsc_0292

Jeg har valgt at lave dette indlæg, da det har relevans til Island brygge, og omdrejningspunktet må være at selv nyt kan være godt. Er ikke meget for at indrømme det, men en Sankt hans aften på Islands brygge er drøn hyggelig, og bestemt en af de bedre ting ved at havnefronten er blevet et samlingssted for mange mennesker om sommeren. Lige nu har vinteren lagt sit kolde greb om moder Danmark, så billedserien kan forhåbentlig give minder om at vi snart går mod varmere tider igen 🙂

dsc_0329

Sankt hans aften 2009 var for mig en stille og rolig aften, hvor jeg egentlig bare skulle have siddet og hygget mig med noget god mad og lidt tv, men da vejret var så smukt som det var, så tog jeg til bryggen i håb om at få taget et par billeder af stemningen. Jeg slentrede op og ned af havnen et par gange, og kiggede på de tusinder af mennesker der grillede og havde det sjovt. Man skulle være heldig hvis man skulle have en plads at sidde på, så udtrykket “som sild i en tønde” er vist meget rammende..

Wikipedia om Sankt Hans

Højtiden sankthans eller Sankt Hans er det fordanskede helgennavn for den hellige Johannes Døberen, der angiveligt er født den 24. juni. Datoen kaldes derfor sankthansdag (Skt. Hans’ dag). I nordisk tradition[Kilde mangler] afholdes højtider aftenen før dagen, så sankthansaften fejres den 23. juni, ligesom juleaften fejres dagen før Juledag.
Dagen fejres også i andre nordeuropæiske lande som England, Irland, Tyskland, Polen, Rusland og Frankrig. Dagen fejres mest i de nordiske og baltiske lande, hvor den karakteristiske lyse nordiske nat giver de optimale betingelser for en smuk oplevelse.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Sankt Hans 2009

  1. Kommer lige fra Stc. Hans billederne 2011, måtte lige se udviklingen på de par år der er forløbet, bygningerne og Havnen er de samme og alligevel ikke, stemningen er heldigvis stadig dejlig. Ak ja, jeg kan jo ikke lade være med at tænke på de GAMLE DAGE !!!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.