Af Michael Bonnevie

 

Det fine ved at have lavet en blog der hedder gamle dage, er at man stort set aldrig løber tør for materiale, da dagen i går jo i bund og grund er “gamle dage”

Lidt søgt, men ikke desto mindre sandt.

dsc_0292

Jeg har valgt at lave dette indlæg, da det har relevans til Island brygge, og omdrejningspunktet må være at selv nyt kan være godt. Er ikke meget for at indrømme det, men en Sankt hans aften på Islands brygge er drøn hyggelig, og bestemt en af de bedre ting ved at havnefronten er blevet et samlingssted for mange mennesker om sommeren. Lige nu har vinteren lagt sit kolde greb om moder Danmark, så billedserien kan forhåbentlig give minder om at vi snart går mod varmere tider igen 🙂

dsc_0329

Sankt hans aften 2009 var for mig en stille og rolig aften, hvor jeg egentlig bare skulle have siddet og hygget mig med noget god mad og lidt tv, men da vejret var så smukt som det var, så tog jeg til bryggen i håb om at få taget et par billeder af stemningen. Jeg slentrede op og ned af havnen et par gange, og kiggede på de tusinder af mennesker der grillede og havde det sjovt. Man skulle være heldig hvis man skulle have en plads at sidde på, så udtrykket “som sild i en tønde” er vist meget rammende..

Wikipedia om Sankt Hans

Højtiden sankthans eller Sankt Hans er det fordanskede helgennavn for den hellige Johannes Døberen, der angiveligt er født den 24. juni. Datoen kaldes derfor sankthansdag (Skt. Hans’ dag). I nordisk tradition[Kilde mangler] afholdes højtider aftenen før dagen, så sankthansaften fejres den 23. juni, ligesom juleaften fejres dagen før Juledag.
Dagen fejres også i andre nordeuropæiske lande som England, Irland, Tyskland, Polen, Rusland og Frankrig. Dagen fejres mest i de nordiske og baltiske lande, hvor den karakteristiske lyse nordiske nat giver de optimale betingelser for en smuk oplevelse.

Relaterede fotos: