maj 27, 2024

Sort-hvid streetphoto i københavn

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har kigget en del på Streetphoto fra andre fotografer, og kan meget godt lidt udtrykket. Jeg tænkte derfor, at jeg selv måtte prøve at give mig i kast med emnet, så jeg kunne se, om jeg ramte noget af det jeg syntes var spændende var andre projekter.

Jeg har selvfølgelig prøvet genren af før, men har ikke været så interesseret i det specielle udtryk som jeg ser er fremherskende, med stor kontrast, lys og skygge med videre. Det har mere været situationsbilleder hvor jeg nu befandt mig, og som regel uden for mange folk på billederne. Billederne i denne serie, er stort set alle med med folk på, men de er lavet, så de enten ikke kan genkendes eller spiller en sekundær rolle i billedet. Skulle der være nogle, som finder sig selv på en af mine billeder, og ikke vil have det bliver brugt her på siden, så skriv til mig.. Alle billeder er blevet til på Strøget eller sidegader og pladser hertil.

Her er vi i Jorcks passage ved Strøget.

Sort-hvid streetphoto i Kbh-8

Violinist i Jorcks passage. Han spillede fremragende!

Sort-hvid streetphoto i Kbh-6

Jeg var i tvivl om hvilket objektiv jeg skulle have med, men det 35mm som jeg oftest bruger, ville være for lidt til det jeg havde i tankerne. Jeg tog mig Nikon D600, med et 105 mm Sigma macro med, så jeg kunne få lidt afstand til emnerne. Nu da jeg er vant til mit 35mm Sigma Art, som altid tegner knald skarpt, så var det noget af en prøvelse, at hoppe på et ældre 105 mm objektiv. Først og fremmest skulle jeg bruge konsekvent hurtigere lukkertider, så jeg måtte ofte helt op i ISO 800, da det til tider var overskyet. Selv der, var der en del billeder der blev sløret og rystede. Noget af grunden, var for lave lukkertider, men objektivet er bare gammelt, og rammer ofte forbi målet, eller laver andre uforudsigelige ting. Nu ligger en 24-70 eller en 70-200 på min ønskeliste, til denne slags opgaver. Jeg tror ikke jeg hiver optikken med mere, med mindre det er til makro opgaver. Det er simpelthen for upræcist, og jeg mister for mange ‘gode’ skud.

En pølsevogn på Rådhuspladsen.

Sort-hvid streetphoto i Kbh-12

Skindergade oppe imod Rådhuspladsen.

Sort-hvid streetphoto i Kbh-14

Skindergade ved Gammeltorv.

Sort-hvid streetphoto i Kbh-15

En flot gammel VW, med Nikolaj kirke i baggrunden.

Sort-hvid streetphoto i Kbh-26

Gademusikant ved Storkespringvandet.

Sort-hvid streetphoto i Kbh-22

Som sagt, så er billederne i sort-hvid. De blev skudt i farver, men efterfølgende konverteret til sort-hvid. Der er arbejdet en del med kontraster og lys, så billederne får det udtryk jeg godt kan lide.

De billeder som nåede igennem nåleøjet, er tilnærmelsesvis ok. Nogle er stadigvæk for ‘uskarpe’ til min smag, men jeg har taget dem med, da de fortæller en god historie.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Sort-hvid streetphoto i københavn

  1. Dejlig gennemgang af det indre København, unægteligt med et mere dystert udtryk, men klart genkendeligt fra steder jeg normalt selv holder af at komme, steder jeg går forbi i een eller andenanledning, steder også jeg holder af at komme til, eller passere i Byen, her presenteret i Sort Hvid.
    Du har gjort det før Admin, givet mig min By med en anden stemning, ladet mig opleve min By med en anden synsvinkel og Psykologiskt tilgang… tak skal du have Admin…..
    M.v.h. gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.