april 24, 2024

Facader og skilte

Af Michael Bonnevie

 

Ikke langt fra hvor jeg bor, er der en gammel bygning som er under renovering. Den ligger på Amagerbrogade 132. Der har for år tilbage, været en urmager i underetagen, men bygningen har nu stået tom i en årrække.

Jeg kan se, nu hvor facaden er blevet revet ned, at de gamle butikkers skilte titter frem underneden. Man kan se at der har været fiskehus, slagter, skomager, renseri, og sikkert meget andet førhen.

Update på nedenstående billeder.. Jeg modtog i går en mail fra en Norma Prehn, som fortæller at hendes bedsteforældre boede i bygningen i hele hendes barndom, som var omkring 1943. Hun skriver endvidere, at hun har fået oplyst at der engang skulle have været pensionat i bygningen, men mener at det så må have været før 1943. Hendes farmor flyttede derfra i 1970, da hun kom på plejehjem. Jeg har selv ledt lidt på nettet, og faldt over dette billede.

basar-pensionat
Billedet er fra grandts.dk og fotoet er fra 1935

Billedet er fra 1935, og der ser man tydeligt at der står pensionat på vinduet over døren. Billedet er fra grandts.dk. En lille ekstra up date. Amagerbladet har lige haft en artikel omkring basarbygningen, og der fremkommer en forklaring om hvad der skal ske med stedet. Hvis og såfremt jeg falder over lign. andre steder, så vil jeg fotografere dem, og ligge billederne i denne tråd for eftertiden. Det kunne være rigtig skægt, hvis folk derude har en lille historie eller anekdote som kunne knyttes til stederne. Man er meget velkommen til at skrive til mig via kontaktformularen.

Update!

Restauranten Bones, åbner i dag d. 15 Januar 2014, en restaurant i bygningen. Jeg følger op med lidt billeder i et indlæg senere..

Her er indlægget om restauranten: Bone’s

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

10 thoughts on “Facader og skilte

 1. Dejligt `Initiv `, måtte have fat i `Kraks` for at stadfæste beliggenheden nøjagtigt, det var bekendt, men alligevel ikke, ved nærmere eftersyn måtte jeg erkende, at jeg selv har trykket næsen flad mod Urmagerens vinduer i fortiden, men Amagerbrogade ser så `ren`og Friseret ud på Google`s billeder, at det slog mig ud af kurs. Skråt overfor Amager Bio og Middelgrundsvej, så er jeg på hjemmebane !!!!!!!!

 2. Det er vel ærligt talt også på tide, at den bygning bliver renoveret. Kører forbi den næsten hver dag på arbejdet, og selvom Amagerbrogade ikke ligefrem er fyldt med fantastisk smukke bygninger, er den omtalte bygning den absolut værste øjebæ.

  1. Ja, køn er den ikke, men sådan rent nostalgisk er det en skam hvis den bliver fjernet.. Du skriver den bliver renoveret? Jeg kan se at der er arbejdsskure, men egetlig troede jeg at den skulle rives ned?

 3. Bazarbygni​ngen blev opført i 1908 – (jeg skal snarest finde ud af hvad den blev brugt til fra 1908 – 33
  ( i 1933 kan man læse i Kraks vejviser at der i de 2 butiksvind​uer til venstre en sko forretning ” Max Larsens Fodtøj” Tlf Am 4225x
  & vinduet ved siden af fiskehuset var “Kaffemaga​sinet Holland” tlf Am 1204
  Ovenover butikkerne var der pensionat.

  Walter Axel Randrup & Willy Cohn var Slagtermes​tre i 1931 & havde tlf Am 416y
  (en parttelefo​n)
  WA Randrup var gift med Willy Cohns søster Eline.
  I 1937 er der kun slagter Randrup i butikken

 4. Hej Michael,

  Jeg har også længe været fascineret af bygningen. Da jeg læste om renoveringen, kontaktede jeg ejeren og spurgte, om jeg måtte følge renoveringen med mit kamera, og det fik jeg lov til. I øjeblikket er jeg i fuld gang med at sætte billeder på min fotoblog indefra bygningen, inden den blev revet ned: http://karinsfotos.com/category/amagerbrogade-132/

  Det sjove er, at eftersom jeg skriver på engelsk, er der nu mennesker i hele verden, som følger projektet. Blandt andet har min veninde i Arizone lige delt linket til den seneste post med sine facebook venner.

  Gode hilsner
  Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.