Af Michael Bonnevie

 

Ikke langt fra hvor jeg bor, er der en gammel bygning som er under renovering. Den ligger på Amagerbrogade 132. Der har for år tilbage, været en urmager i underetagen, men bygningen har nu stået tom i en årrække.

Jeg kan se, nu hvor facaden er blevet revet ned, at de gamle butikkers skilte titter frem underneden. Man kan se at der har været fiskehus, slagter, skomager, renseri, og sikkert meget andet førhen.

Update på nedenstående billeder.. Jeg modtog i går en mail fra en Norma Prehn, som fortæller at hendes bedsteforældre boede i bygningen i hele hendes barndom, som var omkring 1943. Hun skriver endvidere, at hun har fået oplyst at der engang skulle have været pensionat i bygningen, men mener at det så må have været før 1943. Hendes farmor flyttede derfra i 1970, da hun kom på plejehjem. Jeg har selv ledt lidt på nettet, og faldt over dette billede.

basar-pensionat
Billedet er fra grandts.dk og fotoet er fra 1935

Billedet er fra 1935, og der ser man tydeligt at der står pensionat på vinduet over døren. Billedet er fra grandts.dk. En lille ekstra up date. Amagerbladet har lige haft en artikel omkring basarbygningen, og der fremkommer en forklaring om hvad der skal ske med stedet. Hvis og såfremt jeg falder over lign. andre steder, så vil jeg fotografere dem, og ligge billederne i denne tråd for eftertiden. Det kunne være rigtig skægt, hvis folk derude har en lille historie eller anekdote som kunne knyttes til stederne. Man er meget velkommen til at skrive til mig via kontaktformularen.

Update!

Restauranten Bones, åbner i dag d. 15 Januar 2014, en restaurant i bygningen. Jeg følger op med lidt billeder i et indlæg senere..

Her er indlægget om restauranten: Bone’s

Relaterede fotos: