juni 14, 2024

Islands Brygges Lokalhistoriske forening

Af Michael Bonnevie

 

Da jeg en del gange har været inde på Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkivs hjemmeside og finde billeder og materiale til min egen side, omkring Islands brygge, så er interessen for foreningen blevet vakt, og jeg tog igår turen til Bryggen, for at se hvad det er de går og roder med.

Link til foreningens hjemmeside Bryggens lokalhistorie

Jeg har på mine utallige Bryggeture, set en “forladt” togvogn stå på kajen til venstre for medborgerhuset, og har egentlig ikke tænkt så meget over hvorfor den stod der, andet end for syns skyld. Det viser sig at det er et af de steder foreningen holder til.

Jeg faldt i tale med foreningens formand, -Sussie Paddison, og fik mod på selv at blive medlem. Det koster 100,- for et år, så det er jo ikke den store udgift..

Inde i togvognen hænger der et væld af gamle billeder fra Bryggen, og det er virkelig kræs for en nostalgiker som jeg.

p1010521

Da jeg var dernede, havde de en quiz kørende omkring forskellige ting i Bryggens historie, såsom da Langebro blev bombet. Jeg kender historierne, men årstallene kniber det med. Det endte med at jeg ikke fik udfyldt spørgeskemaet..

Sussie har skrevet en fantastisk bog omkring Islands brygge, som hedder Bryggen-Den glemte bydel. Den er sprængfyldt med billeder og baggrundsstof omkring Bryggen og dens historie. Jeg måtte self. have et eksemplar:-)

Bryggen-den glemte bydel

Link til bogen Bryggen-Den glemte bydel

Derudover købte jeg en serie herlige postkort for en 20-er.

Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkiv på Islands Brygge

Billede 1 af 10

Islands Brygges Lokalhistoriske forening:Foto af Michael Bonnevie

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Islands Brygges Lokalhistoriske forening

  1. Simpelthen bare dejligt ! Har selv lagt en expresbillet ind på Bogen som omtalt i art., jeg er alvorligt bange for, at vi aldrig bliver færdige med at gennemgå Islands Bryges historie, vores, Bryggeboernes historie, selv med den stilstand vi i alle de første år oplevede på Bryggen, der skete jo aldrig noget, fra barnsben var Bryggen dejlig konstant og stort set udviklingsfri, syntes jeg den gang, indtil Bergthora Biografen måtte lade livet og o.k. Anva lukkede, ja, nu er det længe siden, Badeanstalten i Isafjord bygn. i Njalsgade lukkede jo også . I de senere år, tilkommer så Nutidshistorien, det er en helt anden fortælling om devellopment, ud fra de mest moderne nutidige principper, selv har jeg efterhånden svært ved at finde rundt i alt det nye og stadig kunne relatere til Gamle Dages Islands Brygge. Jeg håber stadig på at fremskridtet også er fremtidssikret for de næste generationer og prøver at følge med !!!!!!! Billedmaterialet er uvurderligt, beretningerne dejlige og livsbekræftende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.