maj 23, 2024

Kamera begavelse

Af Michael Bonnevie

 

Jeg var på besøg hos min far for ca. en måneds tid siden. Han havde sagt at jeg kunne få et af hans kameraer, men jeg vidste ikke at der oveni det, var smidt 3 andre kameraer i godteposen..

Det kamera jeg vidste jeg ville få, var et panasonic Lumix som står som nyt, og har stort set ikke været brugt. Det har blandt andet Leica optik, så det tager fremragende billeder. Pt. er det mit foretrukne kamera, da mit Nikon D70S er stået af.

Reparationen vil komme til at koste i nabolaget af 1500,- 2000,- så spørgsmålet er om det kan betale sig? Jeg er på lur efter et ny kamerahus, da Nikon optikken jo bare kan rykkes med over. Jeg kunne godt tænke mig et Nikon D80, da det har bedre opløsning, men derudover er det identisk.

De andre kameraer min far ville af med, var 2 små sjove kameraer fra Minox, og et analog kamera fra Minolta,- med ekstra linse.

Det ene kamera fra Minox, er en reproduktion i lille størrelse, af en Leica M3. Jeg har ikke rodet så meget med de små kameraer endnu, så jeg ved ikke hvor gode de er? Men ud fra de udsagn jeg har set på nettet, så er de ganske gode..

minox_leica_m3_replica
Minox DCC Leica M3 digital classic camera

Her er et lille udtræk fra letsgodigital.org om Leica M3.

Minox DCC Leica M3 digital classic camera : The new digital Classic Camera from Minox comes in a really stylish format! On the outside it features the miniaturized shell of the legendary Leica M3, designed in great detail, and inside it is packed with innovative technology in the form of a powerful digital camera. A unique harmony of classic design and state-of-the-art features. This new edition of the wee camera is a logical and up to date further development of the previous DCC model, and features a color monitor and a memory card slot, making the miniature camera geared to continue a success story. With the DCC Leica M3, Minox GmbH has demonstrated in a most impressive way how a legendary classic camera be revived.

Det andet er en reproduktion af et spionkamera. Det hedder Minox digital spy cam DSC.

Via dette link kan du læse om det originale Minox kamera: http://en.wikipedia.org/wiki/Minox

Og her et uddrag fra photographyblog.com

Seeing this camera makes most people immediately think of Bond, James Bond. This is small, really small. It’s so wee it disappears in a clenched fist. Or in the heel of a shoe or other ingenious hiding place. The legendary MINOX spy camera has now reached the digital age and its launch at the photokina 2008 is causing a sensation. Leisure “secret agents” have something to look forward to: The legend lives on!

DSC is the name of the new mini MINOX model: Digital SpyCam. This outstanding masterpiece in minimalist design and photo technology packs remarkable features into dimensions of just 86 x 29 x 20 mm. With a resolution of five million pixels it can compete with traditional digital cameras with ease. The bright viewfinder allows spontaneous, fast shots, even in critical light conditions. In twilight the integrated flash switches on automatically. In total these features make the new DSC a very sound optical notebook.

Sidst men ikke mindst, modtog jeg et analog Minolta X-700, med ekstra makro zoom. Det glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang med. Jeg har læst en del op på lektien med hensyn til blænde, lukketid, Iso mv. så jeg tror jeg har en rimelig chance for at kunne tage ok billeder med det. Det bliver spændende, da man jo ikke får feedback i form af billeder med det samme, som jeg er vant til med digitalkameraer..

p1000215
Minolta X-700

Jeg takker mange gange for de dejlige gaver, og de skal nok komme til god nytte, når vi går foråret i møde 🙂

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Kamera begavelse

  1. Fornøjelsen er helt på min side, bare det at se det brugt og leget med i stedet for som opbevaringsobjecter, er bare dejligt. Bliver der yderligere fotografiske experimenter ud af overdragelsen, for ikke at tale om billeder til Hjemmesiden Gamle-Dage, vi alle kan have fornøjelse af at se, SÅ ER DEN HJEMME !!!!!!!!!!!
    Om dit Nikon D70S står til en Begravelse skal jeg ikke udtale mig om, da jeg stadig syntes at billederne du har taget og lagt ind er ganske fortræffelige. Lad færdigheder få overtaget over teknikken, leg videre. Tivoli åbner igen d. 12./4.-2012, så kører den igen, Fuglene synger og Skoven springer ud, duften af Forår breder sig hastigt, også på Bryggen……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.