Af Michael Bonnevie

 

Tilbage i 1993, arbejdede jeg i Danmarks radio som pedel i skole afdelingen. Det var et sted hvor vi lavede skærmtræning til nye værter på eks. tv avisen.

Selvom min officielle titel var pedel, så arbejdede jeg mest bag kameraet og i studiet, hvor jeg gik til hånde med at sætte lys, lyd, mikrofoner og den slags.

Dengang var kameraerne stadigvæk analoge, og vi optog på noget der hedder Beta max. Det var ikke at forveksle med de hjemme Beta max videoer som blev overhalet af Vhs, men et professionelt produkt for den tid.

3

En dag dukkede der noget interessant op der hedder Hi8. Det var mindre håndholdte videokameraer, som optog i en uhørt kvalitet for den tid. Danmarks radio fik som de første frigivet Hi8 formatet til semiprofessionelt broadcast, og det åbnede jo nogle muligheder, da kameraerne var forholdsvis små i forhold til dem man brugte på den tid.

Jeg lånte fluks en af kameraerne, da jeg og en af mine gode venner “Jeg har en plan, som er bruger herinde” syntes vi skulle prøve at lave en video af en privatejet modeltogbane som en af vores bekendte havde. Det er ikke en hvilken som helst togbane, men vistnok en af de største privatejede modelbaner dengang. Egon, som ejeren hedder, havde togbanen i en stor kælder, og banen fyldte stort set det hele i indtil flere etager. Der var remiser og tunneller der slyngede sig under bordet plus meget andet godt..

Jeg fandt frem til vores optagelse, her for et par dage siden, men jeg havde kun rå optagelsen, og ikke det færdige resultat. Jeg har prøvet at klippe lidt sammen, så man kan fornemme banens størrelse, men da filmen er gammel, er der kommet noget støj, men det kan jeg ikke rette op på, desværre..

Håber i kan bruge det til noget 🙂

 

Relaterede fotos: