februar 29, 2024

Privatejet modeltogbane

Af Michael Bonnevie

 

Tilbage i 1993, arbejdede jeg i Danmarks radio som pedel i skole afdelingen. Det var et sted hvor vi lavede skærmtræning til nye værter på eks. tv avisen.

Selvom min officielle titel var pedel, så arbejdede jeg mest bag kameraet og i studiet, hvor jeg gik til hånde med at sætte lys, lyd, mikrofoner og den slags.

Dengang var kameraerne stadigvæk analoge, og vi optog på noget der hedder Beta max. Det var ikke at forveksle med de hjemme Beta max videoer som blev overhalet af Vhs, men et professionelt produkt for den tid.

3

En dag dukkede der noget interessant op der hedder Hi8. Det var mindre håndholdte videokameraer, som optog i en uhørt kvalitet for den tid. Danmarks radio fik som de første frigivet Hi8 formatet til semiprofessionelt broadcast, og det åbnede jo nogle muligheder, da kameraerne var forholdsvis små i forhold til dem man brugte på den tid.

Jeg lånte fluks en af kameraerne, da jeg og en af mine gode venner “Jeg har en plan, som er bruger herinde” syntes vi skulle prøve at lave en video af en privatejet modeltogbane som en af vores bekendte havde. Det er ikke en hvilken som helst togbane, men vistnok en af de største privatejede modelbaner dengang. Egon, som ejeren hedder, havde togbanen i en stor kælder, og banen fyldte stort set det hele i indtil flere etager. Der var remiser og tunneller der slyngede sig under bordet plus meget andet godt..

Jeg fandt frem til vores optagelse, her for et par dage siden, men jeg havde kun rå optagelsen, og ikke det færdige resultat. Jeg har prøvet at klippe lidt sammen, så man kan fornemme banens størrelse, men da filmen er gammel, er der kommet noget støj, men det kan jeg ikke rette op på, desværre..

Håber i kan bruge det til noget 🙂

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

4 thoughts on “Privatejet modeltogbane

  1. Pragtfuldt, lækkert indslag, nostalgien får et spark, lyden af vidioen kombineret med billederne får en til at være der og fornemme lugten af kul, synet af damp fra lokomotiverne, signalerne der skifter og den stemning der er bygget op på banen.

  2. Damn .. Jeg ELSKER for vildt modeltog.. Især nogle rigtigt flotte scenerier. Også baner der næsten er en tro kopi af en årstal, et sted – epoke serierne kan være det helt rigtige for mange.

    Må dog ærligt tilstå – lyden er bestemt ikke til filmen – det er en skam.. Men ellers er det totalt øjenguf for mig – Tøf Tøf..

  3. Ja lyden er jo ikke den originale, men der var simpelthen ikke noget at komme efter på det gamle bånd.. Jeg syntes der skulle være lidt lyd, så derfor har jeg leget lidt med at køre et track langsommere så det lyder togagtigt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.