maj 23, 2024

Middelaldermarked i Valbyparken 2013

Af Michael Bonnevie

 

Min ven Yuri var på Middelaldermarked i Valbyparken sidste år, og talte godt for det.

Vi besluttede os for at tage sammen derud i år, og med den fineste pinsesol var rammen sat om en rigtig dejlig dag..

dsc_0065

Det var ellers lidt af en udflugt at komme til Valbyparken på cykel. Yuri havde som sagt været der før, og kendte en smutvej hvor der var noget at se på, i stedet for at køre langs de trafikerede veje.

Det kostede 90,-kr at komme ind, og set i lyset af markeds størrelse var de penge godt givet ud. Der var middelaldertelte og boder så langt øjet rakte, og man kunne købe alt imellem himmel og jord fra hjemmelavede smykker, våben, tidstypiske dragter, mjød og meget mere.

Flere steder var der opført kamp arenaer og pladser hvor der blev afholdt farverige shows.

dsc_0031

Her et par billeder fra en drabelig kamp. Der blev gået til stålet, og her blev ikke brugt plastik sværd.. Det gav nogle gevaldige drøn når sværd og daggerter ramte skjolde og brynjer.

dsc_0036

dsc_0043

dsc_0041

Rundt om på pladsen var der rig mulighed for at opleve hvordan befolkningen i middelalderen kunne have set ud og levet, -og hvis man ventede lidt, så kunne man tage billeder uden alt for meget nutidigt i baggrunden som herunder.

dsc_0058

dsc_0028

dsc_0073

Jeg fik også mulighed for at smage mjød. Der var et telt hvor de solgte mjød og udleverede smagsprøver i mange forskellige variationer. Selv smagte jeg med blåbær og hamp, og Yuri kom med en sjat med lakrids. De smagte alle sammen godt, men noget sødt efter min smag

dsc_0064

dsc_0061

Yuri havde taget tidstypisk tøj på, og medbragte et sværd som blev opbevaret i et stykke sammenrullet lammeskind. Det så godt ud, og jeg vil ikke snyde jer for et et billede af ham 🙂

dsc_0023

Vi rendte rundt på markedet i en 3-4 timer og var efterhånden godt opkogte af den stærke sol. Der var madboder med vand og drikke, men de var for få efter min mening. Vi havde sat næsen op efter pølser, men de var hurtigt udsolgt, og det eneste man ellers kunne få var noget kogt flæskesteg.

Da klokken var fire, halv fem kørte vi hjemad igen, og da vi ramte Amager i modvind, var jeg gået hen og blevet dehydreret. Yuri havde fundet en 100 kroneseddel på markedet, og bød derfor på en shawarma og noget at drikke, hvilket var mere end tiltrængt.

Jeg skal derud igen næste år, det er der ingen tvivl om

Link til Københavns middelaldermarked

Her en lille video optaget af Yuri

Link til mit indlæg, Middelaldermarked i Valbyparken – 2015


Vis stort kort

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Middelaldermarked i Valbyparken 2013

  1. GAMLE DAGE :
    Begrebet Gamle Dage strækker sig uendeligt, det er sandelig noget af en oplevelse du der presenterer os for Admin, jeg kan ikke sige andet, end at det må være morsomt at være deltager i det `Skuespil` der udspiller sig, når nutidens mennesker klæder sig ud og gennemlever historien, efter historiebøgernes opskrifter. Dramatisk, voldeligt og farverigt, med indlevelse fra de mange deltagere, billederne siger alt, en stor oplevelse, også her fra sidelinien !!!!!
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.