april 24, 2024

Sidste efterårsdage på Islands brygge-2016

Skrevet af Michael Bonnevie

 

De sidste efterårsdage i det herrens år 2016, er så småt ved at rinde ud. Det føles ikke som et år siden, at jeg sidst sad her ved tastaturet, og skrev noget lignende, -men endnu et år er gået, og julen, kulden og de mørke dage står igen for døren.

Mig gør det nu ikke så meget, da jeg altid har elsket vinteren og den ‘hygge’ der ofte er forbundet med det indendørs liv, som kulden og mørket dikterer. Man får tid til at reflektere over året som gik (lyder lidt som dronningens nytårstale) og man kan glæde sig til et nyt år, med nye udfordringer og oplevelser.

Jeg elsker det gule varme lys, når solen står lavt på himlen. Her er vi inde i gården ved Kaffe & cykler, i Kigkurren.

sidste-efteraarsdage-paa-bryggen-2016-19

Selvom mørket falder på nærmest førend lyset har fået fat, så skal det ikke gå ud over ens interesser, så fotograferingen skal holdes ved lige, så man ikke går hen og bliver rusten. Sjovt nok, så er jeg af den type der sjældent glemmer noget jeg har lært, så jeg kunne sagtens holde længere pauser, uden at jeg ville mærke forskel. Det har jeg dog ikke tænkt mig, da jeg har en fest med de oplevelser kameraet giver mig. Jeg får set steder som jeg ellers aldrig havde tænkt på at komme, og efter en tur i ‘marken’ er dagen bare meget bedre!

En baggård i Kigkurren. Meget pittoresk syntes jeg.

sidste-efteraarsdage-paa-bryggen-2016-23

Kulturhusets juletræ lå endnu på jorden, og ventede på at komme indenfor og blive pyntet.

sidste-efteraarsdage-paa-bryggen-2016-26

Således måtte jeg igen forbi Bryggen, og se om der overhovedet var flere motiver tilbage i krogene? Det var der heldigvis, og mens jeg skriver dette, så glæder jeg mig til at sneen falder, så jeg kan forevige Bryggen i sine hvide klæder.

Turen rundt på Bryggen, er skudt med Nikon D600 med 50 mm Sigma (mit foretrukne objektiv) Jeg satte ISO til 200, da lyset ofte var sparsomt, og jeg havde brug for højere lukkertider.

Gode gamle Langebro, badet i gult efterårslys 🙂

sidste-efteraarsdage-paa-bryggen-2016-34

Bådudlejningen ved Langebro, var så småt ved at pakke sammen for i år.

sidste-efteraarsdage-paa-bryggen-2016-33

Den nye bade og bådebro, udfor Islands brygges kulturhus. Den skal nok blive velbesøgt til sommer!

sidste-efteraarsdage-paa-bryggen-2016-8

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Sidste efterårsdage på Islands brygge-2016

  1. 36 dejlige, let genkendelige Billeder, fra min barndoms Islands Brygge, steder jeg selv slog mine `folder` i førrene-halvtredserne og tresserne, `nitten hundrede tallet forstås`, stedet jeg stadig besøger med familie ninder i tankerne, så ofte min vej kan falde forbi..
    Indrømmet, udviklingen har været enorm, hvis jeg i min barndom med mine ture over Fælleden, mod Amagerbro Skolen,, senere med Kolonihave bag Politiskolen, flytningerne mellem 5 Lejligheder på Bryggen og flere forskellige arbejdspladser også på Bryggen, kæresten hvis Forældre havde Kolonihave på Nokken, og så mine Børns Mor, som også havde rødderne solidt plantet `her` med hele Familien !
    Kunne man have tænkt tanker om en så enorm udvikling ? I Gamle Dage var tingene som tingene var på Bryggen, så Jeg tror det næppe, men Isslands Brygge består dog stadig, kernen lever, så tusind tak Admin, dine dejlige Billeder tager mig tilbage i det nostalgiske hjørne og sætter Hjernecellerne i selvsving !
    M.v.h. gb……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.