marts 1, 2024

Fiskerhavnen og Stejlepladsen i Sydhavnen

Af Michael Bonnevie

 

Efter den seneste tids skriverier, og affredning af 3 grønne områder i København, måtte jeg afsted for at kigge lidt på Fiskerhavnen og Stejlepladsen i Sydhavnen.

De 3 affredede områder er, ved Selinevej nær motorvejen på Kalvebod Fælled, hvor der i fremtiden skal opføres 81.000 kvadratmeter erhverv. 

Der er Lærkesletten, der ligger i den sydvestlige del af Amager Fælled. I dag ligger her et vandrehjem, men i fremtiden er planerne, at der skal opføres omkring 2.000 boliger.

Jeg har skrevet en del om Amager fælled, og Strandengen, hvor vi opnåede en fredning, efter stor folkelig opbakning. Politikerne begyndte derefter hurtigt at kigge efter nye områder på Fælleden, og der faldt valget på Lærkesletten. Den er nu affredet, så der vil, hvis ikke der dukker andet op, blive bygget op imod 2000 boliger. Ikke en speciel god dag for Amager fælled, og Amager fælleds venner!

Det sidste område er Stejlepladsen i Københavns Sydhavn, hvor der nu skal opføres 550 boliger.

Stejlepladsen ved Fiskerhavnen i Sydhavnen er også blevet affredet, så denne oase vil på sigt, blive indtaget af en hulens masse boliger, hvilket vil medføre at Fiskerhavnen nok vil bukke under, som det Klondike det er i dag. Klondike er ikke ment negativt, men som et sted hvor man kan være sig selv, uden al den stress og jag, som en storby ellers indbyder til.

Stejlepladsen ligger lige bagved Rotteøen, som ses i billedet, og nedenunder på kortet.

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-41

Stejlepladsen er den grønne klat i midten af billedet, omgivet af Fiskerhavnen, og ude til venstre Sydhavnstippen. Der er et kort længere nede i teksten, hvor man kan zoome ind og flytte rundt, for bedre overblik.

Fra arbejderen.dk

De nye boliger skal bygges på et fire hektarer grønt område kaldet Stejlepladsen. Det er her Sydhavnens bundgarnsfiskere klargører deres redskaber, tørrer garn og så videre. Kommunen har selv klassificeret det grønne område som “høj bevarings klasse”. 

Lokale beboere, fiskere og andre kræfter er nu gået i gang med at organisere sig for at kæmpe for, at området fortsat skal være et grønt åndehul i København.

Ved siden af Fiskerhavnen, ligger Sydhavnstippen, som er en smal landtange, som på mange områder minder om Fælleden. Jeg kørte igennem, men måtte opgive da der var alt for mudret. Også en grøn oase i beton helvedet, som sikkert vil blive presset, når horderne indtager området.

Link til Fiskerhavnens venner på Facebook

Jeg  fik ikke taget så mange billeder af Sydhavnstippen, men når vejret bliver bedre, kan det godt tænkes jeg smutter forbi igen. I stedet valgte jeg at går lidt rundt i Fiskerhaven og snuppe et par billeder. Et herligt sted!

Jeg medbragte mit Nikon D600 med 35mm Sigma Art optik.

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-181

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-20

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-41

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-35

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-39

Fiskerhavnen og Stejlepladsen-19

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Fiskerhavnen og Stejlepladsen i Sydhavnen

  1. Så gik man og bildte sig ind at man var Københavner, at man kendte sin by, indtil Admin tager på en exkursion, og man igen, igen, må erkende at Byen, København, min By, bare er så meget større, med så mange spændende Åndehuller man ikke havde den fjerneste anelse om eksisterede, men som du Admin bringer frem og konfronterer os med. Du skal knag knorme have en stor tak for dit engagement….
    M.v.h. Gb……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.