Bomber over København

Af Michael Bonnevie

 

Bomber over København? Hvad er nu det for noget??

Jo, jeg har været omkring Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv og kigge billeder. Det kan jeg gøre i kraft af mit medlemskab af foreningen og fordi jeg sidder i bestyrelsen. Jeg elsker at gå de gamle billeder og sager igennem, og falder som regel over ‘glemt’ guld.

I forgårs da jeg rodede i de mange billedkasser, fandt jeg en lille samlemappe med 24 små billeder fra luftangrebet på København d. 27. januar 1943. Det var åbenbart noget man dengang solgte for 2 kr. så folk kunne opleve krigens gru i folde ud format..

Sådan her ser samlemappen ud. Jeg har åbnet den og scannet den ind..

 

Bomber-over-Koebenhavn

Luftangrebet

2kr

Billederne sidder sammen som en harmonika, som man kan se på eksemplet herunder.

Strip

 Her følger samtlige 24 billeder..

b24 b23 b22 b21 b20 b19 b18 b17 b16 b15 b14 b13 b12 b11 b10 b9 b8 b7 b6 b5 b4 b3 b2 b1

Hæftet med billeder er venligst udlånt af Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv

Billederne må bruges hvis der oplyses at de tilhører arkivet!  og der må også meget gerne linkes tilbage til gamle-dage.dk

Billeder og omslag er fra Stenders forlag.

Jeg elsker den slags små klenodier, og ved at lægge dem ud til offentligheden, så sikrer jeg mig at de ikke bare forsvinder, men bliver husket for eftertiden, hvilket de fortjener..

Link til Islands brygges lokalarkiv omkring episoden i 43

Link til Info om ophavsret

 

Relaterede fotos:

One thought on “Bomber over København

  1. RYSTENDE OG CHOKERENDE !!!!
    Konfrontationer med fortiden er ikke altid morsomme, bestemt heller ikke på nuværende tidspunkt, hvor konfrontationerne i Mellemøsten spidser til og den del af verden syntes at være i Brand. En Brand antændt af et ulmende had, der for Palæstina`S vedkommende er antændt efter Fredsslutningen af 2. Verdenskrig, ved Israels Stiftelse og Grundlæggelse. For det øvrige Mellemøsten, faldet af Diktaturstater, orkstreret af mere eller mindre undertrykte Befolknings grupper, der ligger under for de Rigdomme, og de Karteller og Styreformer, som Olien har givet områderne. Alt dette, oven på det ulmende Religionshad, mellem fraktioner af den Muslimske tro, Kristendommen og Jødedommen, befolkningen`s oplysning i moderne tid, suppleret med ønsket om mere Demokratiske Styreformer.
    Perioden vi kender som den Kolde Krig, må til dels i øjeblikket siges at være genopstået, ikke blot med Mellemøsten, Vestens interventioner, Terror organisationer der bryder Landegrænser, men så sandelig også med Krim og Ukraine som vore nærmeste Naboer, i Øst Europa, her med E.U. og Nato`s interventioner med Nødhjælp, som også Rusland forsøger sig med efter annektionen af Krim ? Vi har forsøgt at afslute i Mellemøsten uden at det er lykkedes, nu med Støtte aktioner, med Dansk deltagelse, denne gang med F.N. mandat………………………
    Jeg ser Admins Billeder og Gyser !!! Aldrig mere Krig var det mantra vi troede på efter 2. Verdenskrig, VI HÅBER STADIG og tror på fremtiden !!!!!!!!!!!!!!

    M.v.h. gb…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.