april 24, 2024

Amagerbutikkernes 120 års jubilæum

Af Michael Bonnevie

 

Amagerbutikkerne fejrede 120 års jubilæum i dagene 30/8 – 1/9 2013

Desværre kunne jeg ikke være med om lørdagen og se paraden samt amerikanerbiler mv. da jeg var ude at spille til 30 års fødselsdag. I stedet tog jeg en tur ad Amagerbrogade søndag eftermiddag for at se om der stadigvæk var gang i gaden.

Der var spærret fra Tycho Brahes allé til Christmas møllers plads både lørdag og søndag, så det var muligt at gå og cykle midt på vejbanen. Udover boder og scener, havde flere cafeer rykket borde og stole ud på kørebanen. Det så spøjst ud

dsc_0010

dsc_0034

dsc_0030

dsc_0012

Nedenstående billede, har jeg jeg fået tilladelse til at bruge af Erik Brasch.

Efter en gåtur et godt stykke ud af Amagerbrogade, og efter at have taget en del billeder,- satte jeg kursen hjemad igen, da jeg vidste at Amárkix ville spille på pladsen ved Amager kulturpunkt tæt ved spillestedet Amager bio

Lige da jeg trådte ind på pladsen blev Kenny Lubcke introduceret, og bandet begyndte at spille.

dsc_0038

dsc_0043

dsc_0040

dsc_0041

Jeg stod og lyttede til et par numre, men måtte hjem da jeg havde købt varm mad. Idet jeg trådte ind af døren derhjemme, kørte en kortege af motorcykler forbi på Amagerbrogade. Typisk!, -dem gad jeg godt at have set 🙁

Derudover var det egentlig ret skønt med afspærrede gader. Der var stort set ingen biltrafik at spore, så manglen på støj og baggrunds larm var tydelig

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Amagerbutikkernes 120 års jubilæum

  1. Næsten hjemme igen, gode billeder, ren nostalgi for `feinsmeckere`, og gode genkendelige locations, ja så blev Amagerbrogade 120 år ! Vi andre halter bagud, men vi kommer med, det spændende bliver de nye planer `a la` Nørrebrogade, det bliver nu spændende at opleve……
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.