februar 29, 2024

Islands brygge i vidvinkel

Af Michael Bonnevie

 

Endnu en tur, med vidvinkel for øje. Denne gang gik det ud over Islands Brygge.

Jeg ville ellers have forsvoret, at jeg i den nærmeste fremtid, ville lave flere vidvinkel billeder, uden en vidvinkel optik, men nu er jeg der igen.. Det var en sjov øvelse, som krævede en masse efterbearbejdning, så at jeg igen hopper på limpinden, – er fordi jeg ikke har fotograferet Bryggen på den måde før.
Jeg har ellers gennemfotograferet Islands brygge gennem en del år og kender hver en afkrog af bydelen, men på denne måde, får jeg lidt flere oplysninger ind i fotoet.

Jeg vil ikke gå ind i detaljer omkring hvordan billederne er skabt, da jeg forklarede det i forrige indlæg. Det kan med fordel læses, hvis man vil have lidt info om panoramabilleder..

Her står jeg på en høj, på Svend Aukens plads, og kigger tilbage ad Njalsgade imod Bryggens Bastion, ved Amagerfælledvej. 

Bryggen i vidvinkel-2

Det nye Hotel Guldsmeden, på hjørnet af Artillerivej og Gullfossgade.

Bryggen i vidvinkel-8

Her står jeg på KIgkurren, og kigger ned af Leifsgade.

Bryggen i vidvinkel-13

Som før beskrevet, så er jeg ikke stor fan af styrtende linjer og skæve bygninger. Den slags kan langt hen af vejen rettes op, men når billederne har så meget vidvinkel som i eksemplerne, så vil en del af billedet uvægerligt bugte og sno sig, alt efter motivet. Det må jeg leve med, selvom jeg helst så, at det stod snorlige!

Hans Tausens kirke.

Bryggen i vidvinkel-15

På hjørnet af Egilsgade og Isafjordsgade.

Bryggen i vidvinkel-24

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.