april 19, 2024

Copenhagen Classico

Af Michael Bonnevie

 

I dag var jeg et smut inde på Onkel Dannys plads og se cykelløbet Copenhagen Classico.

Det er et cykelløb med et tvist. Her gælder det nemlig ikke om at komme først, men om at hygge sig og nyde turen rundt i København, hvor mændene er iført alt fra klassik herretøj til retro cykeltøj, og kvinderne har kjoler og rød læbestift på.

dsc_1555

dsc_1504

dsc_1486

dsc_1442

Onkel Dannys plads ligger i den brune kødby ved Halmtorvet. Jeg har ikke været der før, men det ser umiddelbart hyggeligt ud, med cafeer og hyggelig atmosfære. Rammerne var perfekte til et nostalgisk cykelløb som dette!

Der var mange spændende ting og sager at kigge på, specielt til de cykelinteresserede.

dsc_1459

Selvfølgelig havde rødvinen fået en fornem plads på cyklen 🙂

dsc_1447

Her har herremoderådet ikke noget at komme efter!

dsc_1467

TV2 sporten var også repræsenteret. De gik rundt på pladsen og interviewede deltagerne i cykelløbet.

dsc_1473

Den her smækre sag var svær at stå for. Indbegrebet af nostalgi og de klassiske dyder.

dsc_1418

Kl. 11 blev der sagt et par ord fra scenen, og deltagerne skulle derefter et par hundrede meter ned af gaden hvor starten skulle skydes af. Der var et par gamle politimotorcykler samt en politivogn med i løbet. De kørte foran og gav hele seancen endnu et hak af det “gode gamle”

dsc_1536

dsc_1531

Fra copenhagenclassico

Copenhagen Classico består af folkene fra CPHmade og Recycles. I et samarbejde med vores sponsorer og partnere, specielt Mini Cooper og Mustang Cykler fra COOP/Kvickly.

CPHmade er et netværk, der hylder Københavns Local Heroes – de lokalproducerende håndværkere og fremstillere, der alle laver smukke og fantastiske produkter lige midt i vores hovedstad.

Link til Copenhagen Classico

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Copenhagen Classico

  1. Så har jeg set det med !!!!!!!
    Det var en `Event` der ville noget, 104 nostalgiske Billeder, der påklædnings messigt tager os tilbage til, de `gode Gamle Dage` og så fra Onkel Danny`s Plads ved Halmtorvet, stedet der for mig rummer så mange minder fra Barndommen. Kørslen med min Morfar til Fragtmandshallen for F.D.B næsten dagligt., Kødbyen og det specielle liv der blev levet der, med lange køer på Sønder Boulevard, i min Barndom, en blanding af Hestevogne, Heste med Muleposer i ventetiden og Lastbiler, for Aflæsning af Fragt Gods til hele Landet, i Hallerne med Båse til Fragtmændene til hele Landet og på Gaden, Livet der, Livet på den anden side af Kødbyen, Ingerslevsgade med Tuberkulose Stationen i den ene ende, mod Hovedbanegården og Fagforenings Kontorene med køerne af Arbejdsløse, der skulle melde sig for `Snetegn` og for at `stemple ind`, i den anden ende, Sortbørs Handelen med Cigaret Papir, Ure, Spiritus o.m.a., Slagtehallerne i selve Kødbyen, med den stadige strøm af Dyr il Slagtning, den specielle Lugt og stemning ved selve Slagtningerne, synet at Slagterne med deres Boltpistoler, rækkerne af Køer der ventede på at blive Slagtet, Fabrikkerne på stedet for Fedt produktion og andet, Huderne og igen Lugten, dertil Damp og Larm fra Lokomotiverne på D.S.B.`s Ranger Terræn, det var spændende at være Dreng der, spændende, Farligt og dejligt,
    104 dejlige Billeder der satte gang i Hukommelsen igen, en stor tak for en god Reportage……….. Onkel Danny`s Plads i dag ! Udviklingen går ikke i stå men Nostalgien lever og giver dejlige minder, om `Den Gang i Gamle Dage`.

    M.v.h. gb…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.