april 24, 2024

Herolds varehus

Af Michael Bonnevie

 

En mere end 100 år gammel forretning i særklasse. Uden sidestykke i hele Danmark. Sådan beskriver Herolds ejere sig selv i deres pamplet..

Der skal nok være noget om snakken. Jeg har i hvert fald aldrig set en butik der i den grad har værnet om deres image og som ikke er faldet for fristelsen om fornyelse.

Herolds varehus på Øresundsvej

Butikken der holder til på Øresundsvej 21 på Amager, har ligget der siden 1923 og har ifølge ejeren ikke ændret sig en tøddel siden da. Allerede når man nærmer sig varehuset kan man se det er noget særligt. I åbningstiden bliver der flaget med dannebrog, og den gamle ringeklokke der byder gæsten indenfor, sætter stemningen og forventningen om en speciel oplevelse.

dsc_0998
Udstilling af tinsoldater mv. i Herolds varehus på Øresundsvej

Jeg har selv haft fornøjelsen af at handle i butikken siden jeg var barn, og føler jeg trang til et nostalgisk pust fra fortiden, lægger jeg vejen forbi for at kigge på de gamle sager. Da jeg var barn købte jeg som regel spøg og skæmt, såsom stinkbomber og trækkinesere. Falske tænder og moustache er det også blevet til, selv som voksen 🙂

dsc_0994
Herolds varehus på Øresundsvej

Så vidt jeg er orienteret, så er der ikke risiko for at forretningen løber tør for varer lige med det første. Der skulle være et kæmpe lager af uåbnede godter, så de næste generationer også kan få en mulighed, for at opleve en butik som den så ud på vores oldeforældres tid.

Link til en mere uddybende artikel på Herolds egen hjemmeside

Øresundsvej 21

2300 København S

Tlf. 32582174

Link til Herolds varehus


Vis stort kort

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.