Af Michael Bonnevie

 

Københavns Museum, tidligere Bymuseet, er genåbnet i nye lokaler, ikke langt fra Rådhuspladsen.

Bymuseet, nu Københavns Museum som tidligere lå på Vesterbrogade, er flyttet i nye lokaler, i det tidligere Overformynderi, på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade. Jeg har besøgt Bymuseet da det lå på Vesterbrogade, og også skrevet om det. Link er længere nede i indlægget!

Jeg husker at jeg ikke var udelt begejstret for museet dengang, så jeg havde store forventninger til mit besøg på den nye adresse i går. Det er en flot bygning museet har fået sig, ingen tvivl om det! Der er rigtig meget spændende arkitektur at kigge på, -så hvis man ikke bryder sig om udstillingen, kan det jo være at man alligevel får en god oplevelse med hjem!

I går var jeg kun derinde for at tage billeder, så jeg fik ikke dykket ned i detaljerne i de forskellige udstillinger. Paul Fischers udstilling har jeg til gode, da den kræver lidt ekstra tid!

Koebenhavns museum-43

Museet minder vel om de fleste museer i disse dage! Meget er bag glas og stål, med en nogle gange generende dæmpet belysning! Jeg er klar over, at museet selv ønsker at belyse sine ting på deres måde, men lidt mere dagslys her og der, ville være rart! En rigtig fin ting som museet har at byde på, er det store Københavns kort i 3D, som fylder det meste af et rum. Det er temmelig vellykket, men lidt farver på udstillingen ville være rart! Lige nu, er det en stor hvid model, hvor det kan være svært at orientere sig. Det hjælper lidt, at der rundt på modellen er knapper man kan trykke på, så man oplyser dele af kortet, og på den måde kan finde hoved og hale i det hele.

Der er også et stort Cafe’ område på museet, hvor der kan købes mad og drikke, samt lidt postkort og bøger mv. Museet er udover visse irritationsmomenter, rigtig udmærket og et besøg værd. Hvis man syntes at entre prisen på 90 kr. er i den pebrede ende, så er Onsdag gratis dag. Det valgte jeg.. Herunder lidt billeder fra mit besøg.

Koebenhavns museum-1

Koebenhavns museum-6

Koebenhavns museum-11

Koebenhavns museum-17

Koebenhavns museum-21

Koebenhavns museum-30 width=

Koebenhavns museum-361

Koebenhavns museum-37

Koebenhavns museum-12

Link til Københavns Museum

Link til mit tidligere besøg på Bymuseet.

Københavns bymuseum

Relaterede fotos: