marts 1, 2024

Kalvebod bølge indvies

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har før skrevet om Kalvebod bølge, og fulgt med på afstand når jeg besøgte Islands brygge.

D. 30 August var dagen hvor bølgen skulle indvies, og jeg var selvfølgelig taget derhen for at se hvad konstruktionen som bugter sig i vandet, -skulle bruges til.

Her er et billede taget fra Langebro på min vej tilbage til Amager..

p1000157

Spørgsmålet var hvilket kamera jeg skulle tage med på dagen? Valget faldt på mit nye Panasonic FZ200 som jeg netop havde fået af min far. Jeg havde brugt lidt tid på at sætte mig ind i dets funktioner, som meget ligner Nikons. En af de ting som jeg altid vil gøre, er at sætte det op til at skyde i Raw. Det vil sige u komprimeret og i bedste kvalitet. Normalt vil jeg fotografere i M (manuel) men da jeg også ville filme en del var det lettere at skyde i automode. Problemet er bare at man ikke kan skyde i Raw på auto, hvilket jeg først fandt ud af da jeg kom hjem. Når jeg zoomede ind på billederne fremstod de kornet og uden skarphed i detaljerne. Det ville aldrig ske i Raw..

Det er lykkedes mig at få nogenlunde billeder ud af turen alligevel, da man kan trylle en del i Lightroom. Næste gang husker jeg at undgå auto!!

Til gengæld er FZ200 fantastisk til video, og man kan håndholde i næsten alle situationer fordi kameraet har en rigtig god antivibration indbygget. Det er stadigvæk bedre hvis man benytter sig af eks. en monopod, men det er absolut muligt at skyde udmærkede filmstumper uden.

Her ses en bod som tilbød gratis frugt. Den var velbesøgt

p1000129

Der var mulighed for at se eller klappe nogle af havnens beboere. Her var det fisk og krabber

p1000118

Her ses tydeligt hvorledes bølgen snor sig udover vandet

p1000114

Kl. 16 skulle bølgen indvies officielt, og det stod teknik og miljøborgmester Ayfer Baykal for.

p1000138

En del af talen kan høres i videoen nederst i indlægget.

Det var rigtig sjovt at gå rundt og se hvad folk lavede på bølgen. Der var alt fra store liggepuder, til musik, mad og guidede ture. Her følger lidt billeder

p1000131

p1000126

p1000117

p1000153

p1000146

p1000093

p1000095

p1000109

p1000102

p1000097

Link til mit oprindelige skriv om Kalvebod bølge


Vis stort kort

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

7 thoughts on “Kalvebod bølge indvies

 1. BRAVO-BRAVO-BRAVO………..
  Det må jeg sige, og så brokker du dig over billedkvaliteten du har lavet billederne med ?
  O.K. det er nu jeg endelig må tilstå, at jeg er kommet til kort ! Om det så er den lyd du har i kassen, så sidder den, så man skulle tro at du havde allieret dig med en proffessionel Fotograf og Lydmand, det var jo Borgmesteren selv, der undskyldte det Ekko deres egne Højtalersystemer producerede på Havnen. Knagme rigtigt godt gået Admin og så med et nyt Apperat !!!!!!!!!!!!! ( Jeg ved at du er Nicon Fan, men alligevel, en Leica Linse er nu ikke at kimse af, med Stabilisering og 600mm zoom.)………..
  M.v.h. gb.

 2. Jeg brokker mig kun over kvaliteten, fordi kameraet blev brugt forkert. Fejlen var min, og jeg ved at kvaliteten er meget bedre når det står rigtigt 🙂

  Jeg elsker Nikon, men er klart åben for andre kameraer. For mig er det ligegyldigt hvad de hedder, sålænge de kan det jeg har brug for..

  Jeg ville gerne prøve at videofilme med kameraet på monopod, da det lige giver det sidste i stabilitet

 3. Godt nok Admin !!! (fantastisk godt Admin) !!!
  Mit første Reply gik for meget på det Foto Tekniske i dine egne komentarer, så meget, at jeg helt glemte at kommentere dine flotte billeder af Kalvebod Bølge, der jo nu er et fastliggende faktum ud for Kalvebod Brygge.!
  At have set på byggeriet gennem lang tid og gennem dine Billeder og Film, blive presenteret for det endelige resultat, er sandelig en fornøjelse der har været værd at vente på. Alt dette set i relation til brugsværdien af `vores` Havn, (Specielt Kalvebod Brygge), før og nu, som det også blev bemærket af Borgmesteren i din Film, hvis `kvalitet`, optaget med et Håndholdt Kamera, sammen med dine meget fine og skarpe Still Billeder, bestemt ikke lader noget tilbage at ønske, andet end at komme ned og se det ved selvsyn……….
  M.v.h. gb.

 4. Jeg har lige spenderet lidt tid på at nyde denne reportage fra en spektakulær københavner-begivenhed; – ganske dejlige billeder. Den formidler godt begivenhedens atmosfære af glæde og hygge, synes jeg;

  ‘ – – også ganske uanset billedernes kvalitet, som I to – Admin og GB – har en lille debat om ovenfor!! – – Jeg selv er i vid udstrækning upåvirket af, om et fotos kvalitet eventuelt “halter” lidt. For det kan nemlig sagtens videregive et flot indtryk af motivet; sådan som det sker her i reportagen.

  Jeg kender til fulde dette med, at et foto godt måtte have været lidt bedre, når man sidder og skal til at præsentere det i et indlæg et eller andet sted. Joh, – så sandelig, for mange af de billeder, som jeg har at gøre godt med, er “old”-gamle lysbilleder, der er digitaliseret fra gamle “negativfilm” og gamle “vendefilm”, som vi sagde dengang i 1960’erne og -70’erne.

  Nå, under alle omstændigheder – Admin: Herligt med lidt frisk “københavner-luft” til en gammel københavnerdreng (mig).

  M.v.h. LSC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.