maj 23, 2024

Gåtur i Ørestad ved aftentide

Af Michael Bonnevie

 

Tirsdag aften smuttede jeg en tur i Ørestad, da jeg havde visualiseret en fototur i området. Det blev til en gåtur i Ørestad ved aften tide.

Det var bidende koldt, men heldigvis var det forholdsvis vindstille, så alle mine undskyldninger for ikke at tage derud, druknede. Turen startede ud ved Bella sky, lige ved Vejlands alle’

Jeg valgte at slæbe cyklen med, for jeg vidste, at det ville blive en meget lang tur tilbage, når jeg først havde rundet Fields, Royal arena mv. Det var en god beslutning, for jeg havde mulighed for at køre igennem nogle steder, som jeg ellers aldrig ville have set. Jeg har sikkert nævnt det før, men Ørestaden er i voldsom vækst, og hver gang jeg kommer forbi, er der skudt nye byggerier op. Nu kan man ikke komme udenom det længere! Ørestaden er blevet en by i byen, og hvad der før manglede af butikker og liv, er så småt begyndt at dukke op her og der. Jeg så på min tur ned i gennem Ørestad boulevard, folk der sad på restaurant, folk der trænede i en sportshal, tatovør, bibliotek plus meget mere. Jo, Ørestad er ved at vågne op!

Her er vi ved Bella sky, lige før Bella Centeret.

oerestaden-ved-aftentide-2

oerestaden-ved-aftentide-4

Arne Jacobsens alle’ med metroen og Fields ovre til venstre.

oerestaden-ved-aftentide-8

oerestaden-ved-aftentide-9

Royal Arena

oerestaden-ved-aftentide-11

Jeg fik ikke så mange billeder i kassen pga. kulden, men lidt har også ret. Billederne er taget med Nikon D600 med Sigma 35mm Art objektiv. I efterbehandlingen opdagede jeg, at det er lige oppe over med en sensorrensning! Med langtidseksponering som disse (20 sec)  og med en Blænde på 10, så vil man uvægerligt se snavs på sensoren, hvis det er til stede. Det er ikke fordi det er udtalt, men der er en 8-10 pletter, som efterfølgende måtte fjernes i Lightroom.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Gåtur i Ørestad ved aftentide

  1. En dejlig tur `Admin` ! Fra mine mange ture til Fields i Metroen, genkender jeg mange af Bygningerne på turen men det er overvældende at se udviklingen fra Islands Brygge, forbi T.V. Byen og ud til Ørestad… I erkendelse af at min passage ikke giver det fornødne overblik, må jeg indrømme at jeg sluger din tur råt, forsøger at leve mig ind i den nye Bydel og fornemme stemningen for beboerne i de nye byggerier der er skudt op, samtidigt med at mine minder, helt fra Barndommen, Islands Brygge med Fælleden, Kolonihaven bag Politiskolen, Skolestien til Amagerbro Skolen, Slusen med Fiskeri, Skydebanerne og de lukkede arealer bag vores Andelshave på Kongelundsvej, Lossepladsen ved Nokken med den nye vej mod Syd, væk fra Bryggen. I dag en åbenbaring af sanseindtryk ! ! !
    Tak for turen,
    M.v.h. gb……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.