februar 29, 2024

Dagslys til aften billeder, i Photoshop

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har rodet, og roder stadigvæk med, dagslys til aften billeder, i Photoshop.

Det var en lille gimmick, som startede ud med nogle vidvinkel billeder, jeg havde taget inde i København. Det har grebet om sig, så jeg har efterhånden fået lavet en lille håndfuld billeder, og flere kommer til løbende.

Det er totalt nørdet fifleri i Photoshop, men det er rigtig sjovt at lave, også selvom hvert manipuleret billede tager en 4-8 timer at lave..

Øresundsvej metro

Fremgangs måden er, at man går ud og skyder billeder i dagslys, og bagefter kører man billedet igennem en masse processer, og ender forhåbentlig med et aften billede, a la dem man ser her i indlægget. Stort set hele molevitten er lavet i Photoshops RAW processor, udover enkle andre ting, som ikke kan lade sig gøre derinde.

Jeg orker ikke at gå i detaljer med hvordan jeg har opnået virkningen, da der helt sikkert er andre og mere rigtige måder at gøre det på. Så længe jeg kan få det frem, som jeg har tænkt, er jeg ligeglad med, at det sikkert er helt på hovedet, i forhold til hvad man ellers ser!!

Alle billeder har jeg i en større opløsning, hvis nogle skulle være interesseret!

Hans Tausens kirke

Amager strandvej

I det sidste eksempel kan man se, hvordan billedet så ud, førend det blev lavet om i Photoshop. Lysene i vinduer, gadelamper mv. har jeg selv tegnet ind, så det er noget af et arbejde..

Leifsgade-Egilsgade

Bryggen i vidvinkel-27

 

 

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.