Af Michael Bonnevie

 

Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv havde inviteret deres medlemmer på en guided rundtur i Danmarks Radio nye lokaler på Amager.

Vi blev splittet op i 2 grupper med hver vores guide, og derefter gik grupperne hver deres vej, for til sidst at mødes til en kop kaffe med kage.

p1000242

Fremmødet var stort, og jeg mener vi var ca. 38 personer alt i alt. Her ses et lille udpluk

p1000252

Jeg kom i en gruppe med en kvindelig guide som var meget inde i sagerne omkring huset og den tilhørende koncertsal.

Arkitekturen er rigtig flot, selvom de fleste flader er af beton. Beton kan hurtigt virke koldt og bart, men jeg syntes egentlig det fungerer rigtig godt her. De spændende lysindfald, broer som forbinder afdelinger med hinanden, og strejf af farver hist og her, er godt tænkt.

p1000258

Her kan man let få associationer til krydstogtskibe og det maritime. I nedenstående atrium er der redigeringsrum i den røde bygning i første billede, -og folk arbejder i åbne kontorlandskaber

p1000270

p1000271

Her er vi inde og se et radiostudie hvor der laves hørespil. Hele rummet er bygget op så man let kan lave specielle lyde som vand, knirkende gulve, forskellige gå underlag og meget mere.

p1000273

Her er vi inde i et tv studie hvor der for øjeblikket bliver produceret Mentor med Blachman. Overflod må være kodeordet når man ser sådan et setup. Det er svært at forholde sig til mængden af teknik de forskellige studier indeholder. Da jeg selv arbejdede i DR i start 90’erne. var der også rigtig meget teknik, men her har de lige givet den en ekstra spand kul.

p1000285

Her er vi oppe i foyeren i koncertsalen. Hvad vi ser på billedet er kun et lille udsnit af stedet. Det er rigtig snedigt opbygget, da arkitekten ønskede at flightcases skulle være temaet i rummet. Det betyder at stort set intet har en fast plads, så alt kan bygges om efter ønske. Smart 🙂

p1000291

p1000292

Jeg har taget enkelte billeder i selve koncertsalen, men det var simpelthen for mørkt til at de var brugbare. Her er dog et som jeg har renset for rigtig meget ISO støj. Vi ser opad mod loftet hvor der er en stor canopy hvori der kan hænges monitors, lys mv. Platformen kan holde op til 80 ton.

p1000298

Rundturen var rigtig god, og jeg blev lidt klogere på den store blå klods på Sundbys gamle fodboldbaner.

Her er en lille video bid fra turen

Relaterede fotos: