Tamron 18-270 test

Af Michael Bonnevie

 

Siden jeg købte mit nye Nikon D3200, har jeg været på udkig efter et allround optik. Valget faldt efter megen overvejelse på Tamron 18-270 f/3.5-6.3. Jeg har ikke råd til at købe et prime optik, så derfor ville jeg gå efter en linse der kunne lidt af det hele.

I dag gik jeg en tur på Amager strand i det super fine vejr, og tog en serie billeder for at teste hvad optikken kan.

Her står jeg på en bro på Amagerstrand, og tager et billede uden zoom. Dvs. 18 mm. På det næste billede er der zoomet ind til 270 mm.

dsc_0188

dsc_0189

Umiddelbart syntes jeg det gør et ok arbejde, og specielt vidvinkel er lækker. Man får rigtig meget med på billedet, og det står knald skarpt. Når jeg zoomer ind på 270 mm eller deromkring, så kommer der en smule vignetting rundt i kanten af billedet. Dvs. at billedet bliver en smule mørkere..

Her kan man se at billedet syntes en anelse mørkere ud til kanten når jeg zoomer til 270 mm

dsc_0211

På billeder af gader og stræder med megen info i billedet er det stort set ikke til at se, men hvis man tager billeder af eks. en strand med hav og himmel, så er det tydeligt, men til at leve med. Jeg kan altid croppe lidt i kanterne hvis det generer for meget.

Endnu et par zoom eksempler..

dsc_0220

dsc_0221

Går jeg en dag hen og bliver rig, så køber jeg givetvis et dyrere optik, men indtil da er jeg godt tilfreds 🙂

 

Relaterede fotos:

One thought on “Tamron 18-270 test

  1. Så blev det Sommer !
    Udemærket demonstration af mulighederne for brugen af Zoom funktionen, med Tamron 18-270 mm.` Linsen`, samt et` Kamera`, Nikon D3200, der lever op til de bedste, indenfor de muligheder (også økonomiske), en fuldtids entuisiast kunne ønske sig, for at fange de optimale motiver, der altid er til rådighed, for de der ser tilstrækkeligt opmærksomt på omgivelserne…..
    Nu begynder man jo så også at forvente opfølgende Billedreportager, fra Vores By og omgivelserne, der jo er i en stadig forandring, og er med til at skærpe opmærksomheden fra alle oplevelser og indtryk, gemt, fra `Gamle Dage`………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.