februar 29, 2024

Islands brygges 114 års fødselsdag

Af Michael Bonnevie

 

Endnu et år er føjet til Islands brygges efterhånden anseelige alder, som nu er nået op i 114 år.

Festligheden midt i det gamle Islands brygge, blev til på foranledning af Islands brygges lokalarkiv, som i 2005 så en mulighed for at festligholde bydelen. 

Jeg var ikke selv med fra starten, men kom til i vistnok 2010-11 stykker. Tilbage i 2011, blev fødselsdage kun afholdt i Gunløgsgade, men har i de senere år, spredt sig til en del af Leifsgade inklusiv hele legepladsen. Det er ikke længere en lille intim gadefest, men en større begivenhed, med musik, boder, arrangementer og meget andet.

I år valgte jeg at lade kameraet blive hjemme, da jeg havde lidt ondt i halsen. Der gik dog ikke lang tid, førend jeg hev mobilen frem, og skød lidt video. Når man skyder video med mobil, må man undvære dybdeskarphed, og bare filme derudaf. Det er også fint nok til den her slags arrangementer.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Islands brygges 114 års fødselsdag

  1. Tillykke igen til Islands Brygge, denne gang nr. 114, hvor heller ikke jeg har været deltager fra begyndelsen, men fra 1943 og frem, har Bryggen med Boliger og Virksomheder, været centrale, også i min historie, med Familie, Børn og Arbejde, en Slægts Historie grundlagt på Fyn i 1898 af min Bedstefar der her mødte Feriepigen fra Ægiersgade på Nørrebro, Bedstefars indvandring fra Fyn og Slægtsgården, til Havnen på Islands Brygge, med senere ansættelse i F.D. B. Som Kusk, Tillidsmand sammen med Anker Jørgensen der var Fællestillidsmand, han blev jo som bekendt Statsminister efter Fagforenings Karrieren, min egen opvækst hos Bedsteforældrene i Egilsgade i Andelsforeningen Isafjord ( kaldet Jødegården), egne Arbejdspladser og Boliger på Bryggen gennem mange år, senere, kronet med indgiftning i Isafjordsgade, adskillige Børn og eksplorationer over Langebro der åbnede København, men aldrig forførte mig ud af Bryggen for alvor…….
    M.v.h. gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.