Af Michael Bonnevie

 

Kulturnatten, er for mig blevet et symbol på, at året går på hæld, og tiden er ved at være inde til, at vi igen skal pakke os ind for at holde varmen.

Der er stadigvæk spredte dage med godt vejr, og denne aften var ingen undtagelse. Det var udover lidt blæst, rigtig lunt, -så selvfølgelig måtte jeg en tur ind for at opleve stemningen. Naiv som jeg er, så gik jeg som noget af det første hen til Christiansborg slotskirke, for der skulle jeg da ind og tage lidt billeder. Nix! også her var det nødvendigt at vise kulturpas, så jeg måtte nøjes med krummerne udefra og på afstand. Jeg kom til at tænke på, at det egentlig er ret ærgerligt, at tilbuddene på Kulturnatten ikke er gratis? Der er givetvis mange der ikke har råd til et Kulturpas.

Nå, men jeg havde ikke lige penge i overskud til et adgangstegn, så meget var lukket for mit vedkommende..

Det skulle dog ikke holde mig fra at gå lidt rundt anyway, og kigger man godt efter, så er der da også gratis ting her og der. Efter en tur rundt i indre by, endte jeg op i boghandlen Arnold Busck ved Rundetårn, hvor der var levende musik og snacks. Derefter tog vi til aftengudstjeneste i Marmorkirken. Det startede kl. 22.30, så vi var først hjemme lidt i 12..

kulturnatten-2017-7

kulturnatten-2017-2

kulturnatten-2017-10

kulturnatten-2017-13

kulturnatten-2017-18

kulturnatten-2017-28

kulturnatten-2017-33

Jeg skød billederne med Nikon D600, med påmonteret Sigma 35mm Art objektiv. Som altid er det ikke helt ligetil, at skyde billeder håndholdt om aftenen. Det hjælper selvfølgelig, at have et kamera der er god til at håndtere høje ISO tider, og at bruge et objektiv der er super skarpttegnende.

De fleste billeder blev taget ved en Blænde fra 1.4 til max 3 stykker. Det gør også, at jeg ikke har den store dybdeskarphed i billederne, og en del måtte jeg faktisk slette, da de ikke var helt så skarpe som jeg er forvænt med. De fleste billeder er ok, men enkelte er lettere uldne, men kan bruges i en snæver vending. Skal man have helt skarpe aftenbilleder, så er det nødvendigt med stativ eller Flash. Stativ ødelægger momentet og spontaniteten, og Flash kan forekomme koldt og klinisk, så jeg foretrækker det au naturel..

Relaterede fotos: