april 19, 2024

Kulturhavn 2015

Af Michael Bonnevie

 

Kulturhavnen er blevet en tilbagevendende Københavner begivenhed, som en gang om året forvandler Københavns havn til en fest med boder, udstillinger, kulturindslag som dans, musik og meget meget mere.

Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv, er som altid repræsenteret ved kulturhavnen. Her er foreningens togvogn, som til dagene bliver udsmykket med billeder fra det gamle Islands Brygge. Indvendigt i togvognen er der også rigtig meget at se på, blandt andet en videofilm fra dengang havneparken blev grundlagt mv. Det er også muligt at købe diverse ting, som postkort , bøger og andet der relaterer til Islands Brygges historie.

kulturhavn-2015-34

Som vanligt var jeg på plads med kameraet, for at forevige lidt af det som kulturdagene byder på. Det bliver dog sværere og sværere som årene går, at finde på nye ting at fotografere i forbindelse med Kulturhavnen. Som jeg har skrevet i et tidligere Kulturhavn indlæg, så mener jeg at tingene står lidt for meget i stampe. Der er alt for mange ting der går igen år efter år, og det er ikke fordi at genkendelsens glæde ikke er fin nok, -men når man ser de akkurat samme ting hvert år, så daler entusiasmen en anelse. Jeg kan dog kun forholde mig til området omkring Islands Brygge, -så jeg ved ikke om det er på samme måde de andre steder i havnen?

Skibe som nedenstående, er noget der virkelig sætter kolorit på dagene, og nu da vi jo er i en havn, så ville det være nærliggende at diske op med flere af den slags tiltag langs kajen. Dette var dog en enlig svale, desværre.

kulturhavn-2015-10

Billedet er fra fredag, som var den første af 3 dage med Kulturhavn. Vejret den dag var ikke overvældende godt, så menneskemylderet udeblev. Det blev der dog rådet bod på, de 2 efterfølgende dage med fantastisk vejr..

kulturhavn-2015-16

Søndag på Kulturhavnen var en varm omgang. Der var virkelig mange mennesker, som brugte de indskudte grønne arealer til at ligge og dase på. Her og der, var der gang i forskellige indslag, som her hvor der konkurreres i planke.

kulturhavn-2015-36

Link til Kulturhavn 2012

Link til Kulturhavn 2013

Link til Fredag på Kulturhavn 2014

Link til Lørdag på Kulturhavn 2014

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

11 thoughts on “Kulturhavn 2015

 1. Selvfølgelig, KULTURHAVN IGEN- IGEN, DEN ÅRLIGT TILBAGEVENDENDE BEGIVENHED, hvor Københavnerne fejrer hele deres Havn og nærhed til vandet, med et blandet program fra deres Fritid året igennem, samt opfindsomme indslag fra Fortid og Nutid Havnen rundt….

  Selvfølgelig igen i år garneret med en dejlig Billedreportage af Admin fra Islands Brygge, vores gammelkendte havnestykke der nu har været under en gennemgribende forvandling fra `vores` kendte Industrihavn, til den nu gennem renoverede `leisure` havnekaj, med alskens foretagsomhed på Græs, Brosten og gamle Jernbane Spor der ikke er taget op, Bygningerne mod Langebro er dog stadig det der bærer minderne fra den gang…..

  M.v.h. gb………….

  1. Både og, efter min mening. Den ‘gamle’ havn som vi voksede op ved, er næsten forsvundet, men der er dog fine tiltag her og der, som selv jeg syntes er ok.. Det er en pågående udvikling eller afvikling om man vil, som er i gang, og det kan ikke bremses.

 2. En enkelt kommentar til Udviklingen, efter `Johnnie`s`og `Admin`s` kommentarer !

  Selv ser jeg `Afviklingen `af Industrihavnen, til det nuværende `Leisure`område som Havnefronten i dag repræsenterer, som en tiltrængt åbning af Byen mod Vandet………. Ideerne fra Arkitekter, Investorer og byens Administratorer har været og er er netop dette, en åbning for Byen`s Borgere, til at nyde og tage del i Friluftslivet, nu hvor muligheden endelig var til stede, Vand og Græs, indenfor `Gå Afstand af Bopælen`, en luksus idligere forbeholdt periforien af Byen og det såkaldte Udkantsdanmark, hvor Haver og Strande er almindelige `Allemands` goder, (værdsat eller ej), suppleret med Havedørssalg af Frugt og Grønt, Havenes Fauna og Landbrugets produkter, der er tilgængelige for Borgerne i oplandet i almindelighed……

  Som i Stadsarkitektens indlæg omkring udbygningen af Vest Amager, erkender jeg dog at udbygningen og salget af tomme arealer, heriblant langs Havnefronten, har været styret af Liberalisme og Mammon, iblandet store visioner og manglende Penge og Lokalplaner fra Kommunens side, der netop derfor, har haft tendenser til oprettelse af mure ( Nybyggerier) , fra Havnen mod Byen og dermed lukket for synet af den Gamle By, København. Stadsarkitektens opgave har alene været af rådgivende karakter `desværre`, og dermed har man ikke sikret et levende miljø de fleste steder Bag Havnen, som ex, på Islands Brygge, hvor den Gamle Bydel stadigt grænser op mod Havnen og er blevet en ny del af Vores By……..

  Hvad man dermæst kunne ønske er, at Mantraet fra Strandene ville finde genklang på de nye frie arealer stillet til rådighed for Borgerne i Byen, EFTERLAD STEDET SOM DU VILLE ØNSKE AT FINDE DET SELV.

  m.V.H. GB………..

 3. Jeg så bare gerne en anden form for aktivitet end den nuværende på Havnefronten. Noget der ville give arbejdspladser f.eks. Og det skal ikke kun være spisesteder. Almindelige arbejdspladser kunne vel også etableres som før i tiden. Alt det der er på “fronten” idag, kom så først efter jeg flyttede fra Bryggen i 1998.

 4. Hvad mangler der ? Vi har jo Vandet og Vand har til alle tider givet næring til arbejde af meget forskellig slags ! På Islands Brygge er jeg næsten ikke i stand til at opgøre antallet af mistede Arbejdspladser, uden at se bydelen som et sort hul i Udkants Danmark, vi mistede hele Industrien omkring Havnefronten, vi mistede F.D.B`s komplekser langs Njalsgade, Skotøjsfabrikken, Kasernen på Artellerivej med Værksteder og Div. vi mistede næsten alle de små virksomheder på vej mod Nokken, så sammenlagt mistede vi nok et antal tusinde Arbejdspladser fra Islands Brygge. Til gengæld fik vi Universitetet på Njalsgade med et sandt mylder af Unge mennesker, et Universitet der endnu ikke har formået at se sig selv som en del af Bryggen, en Institution der ikke har inkorporeret den meget nærliggende Havn i sine aktiviteter for Studerende ( se på Engelske Universiteter og deres brug af nærliggende Floder !) og her sætter kun fantasien grænser for brugen af Vandet, dette også til gavn for de utallige tilflyttere i de nye Ejendomme mellem Amager Fælledvej og Havnefronten, for ikke at nævne Metroen der transporterer tusinder af passagerer dagligt til og fra Stationen på Bryggen……………..

  Leisure Havnen er så sandelig bedre end den afspærrede Industrihavn, men i dag er den som du siger Johnnie, for død og stille og u-udnyttet i hverdagen, men her sætter kun den manglende fantasi grænser for en ny udvikling, til gavn og glæde for Byens Borgere, der stadig nangler akiviteter og Arbejdspladser…….. Selv holder jeg af at sidde ved Cykelslangen og se ud uver havnen til hverdag, du ved det med Vandet der drager, men det slår mig hver gang hvor død Havnen er, en enkelt mindre Motorbåd eller Gummibåd, Vandbussen og Turbådene, men hvor er livet på og i Vandet, andre steder end i de afgrænsede offentlige Havnebade ????????

  M.v.h. gb………

 5. Ja, ved ikke lige hvilken form for Virksomheder, det kunne være interessant for, ved at ligge ved havnefronten, Og med hensyn til brug af havnen, så kunne vandcykler måske være en idé 🙂 Leje af små elektrisk både (ligesom i Tivoli) 🙂 Findes der en sejlende restaurant? Hvis ikke, så kunne det måske også være en god idé.

 6. Kære Johnnie, du har helt ret, det er initiativerne vi mangler, Iværksætterånden hos Chancerytterne der med de rigtige ideer, klør på med krum hals og som tør gå foran og tage initiativet, til opstart af snart sagt hvad som helst i Havnen, lige fra Dykkerundervisning til Svømme og Sejlundervisning, hvor Optimistjoller ville være ideelle for ikke at gentage dine egne ideer. Mulighederne er legio, både for at udnytte de gode forhold, til at oprette virksomheder af næsten enhver karakter, og for at på mangfoldige måder kunne servicere de mange mennesker der har deres Baghaver i og ved Havnen…

  M.v.h. gb…………

 7. Nu prøvede jeg så et godt “initiv”, da jeg var i København i 2013, på en 1 uges ferie. Der var jeg ude og sejle med vandbussen ved Islands Brygge, sammen med Admin (Michael ;)) og Thomas. En anderledes bus at sejle med :D.

  🙂

 8. Jeg kan fortælle, at der er elbåde til udlejning i havnen, og de bliver brugt flittigt. Der er også et par restauranter på vandet, men det er rigtigt, at der stadigvæk mangler noget liv langs kajene på havnen.

  Jeg syntes jo, at det ville være rigtig fint, hvis husbåde kunne få lov til at ligge i havnen. Som det er nu, så er der ikke meget mere end 10-15 stykker der har fået lov, og det skulle vist være rigtig svært at få tilladelsen. Altså, ind med skibe og både i havnen som før i tiden, det ville give liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.