april 24, 2024

Nordic Race – The Burnout på Amager motocrossbane

Af Michael Bonnevie

 

Sidste år i Juni måned, var der Nordic race på Amager fælled, og da jeg var nysgerrig, måtte jeg derud for at se hvad det handlede om. Det var rigtig sjovt og spændende at se de mange trænede atleter gennemgå pinsler på en forhindringsbane, som vi andre dødelige næppe ville overleve..

Som jeg skrev i mit tidligere indlæg (Nordic Race) så ville jeg se det igen, hvis det dukkede op i nærheden. Det gjorde det, og tilmed ikke så langt fra hvor det blev afholdt sidst. Denne gang blev arrangementet afholdt på Amager Motocrossbane ved Sjællandsbroen,- et sted jeg kender særdeles godt fra min tid i Amager Motocross klub.

nordic-race-the-burnout-38

nordic-race-the-burnout-32

Jeg overvejede et stykke tid, hvilket kamera jeg skulle tage med, da jeg vidste at der muligvis var vådt og pløret derude. Valget faldt på mit ‘gamle’ Nikon D200 med en 28-105 mm optik på. Da det er et DX kamera, så er det lig med 42-162 mm.. Som regel kører jeg med fast 50 mm optik, men jeg vidste at det ikke ville egne sig til den her slags opgaver. Vi kunne godt komme rimelig tæt på de udøvende, men der var tidspunkter hvor en zoom var uundværlig.. Da det er et ældre kamera, så er kvaliteten selvfølgelig ikke helt lige så høj som på mit D600 FX, men jeg er overrasket over hvor godt det performede. På et tidspunkt hvor jeg stod på en jordvold, og ikke kunne komme hverken frem eller tilbage, startede sprinklerne naturligvis 🙂  Kameraet fik lidt vand, men det klarede det helt fint. Jeg ville nok have været mere øm over mit D600.

Her er sprinkleranlægget lige startet. Selvfølgelig imens jeg stod et sted hvor det var vanskeligt at komme væk.

nordic-race-the-burnout-44

Vejret var lidt til den kølige side, men heldigvis var solen fremme i den tid jeg var derude. 

nordic-race-the-burnout-3

nordic-race-the-burnout-27

Her er vi ved ‘start’ hvor deltagerne blev lukket ud i små hold..

nordic-race-the-burnout-82

Løbet i dag, var som jeg oplevede det, mange gange hårdere end det jeg så sidste år. Der var ca. 80 forhindringer på en 4×2 km motocrossbane, i vand, mudder og over stok og sten.

Billedet er oppe fra den store vold som ligger ved siden af motocrossbanen.

nordic-race-the-burnout-54

Motocrossbanen oversigtskort

Link til Nordic Race

burnout-billede

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Nordic Race – The Burnout på Amager motocrossbane

  1. 88 `knald` gode Billeder. Tankerne flyver og minderne vælter ind fra hedengangne `Feltbaner` på div. Kaserner, Manøvre, March ture med forhindringer og andre udfordringer i Body Building`s Centre og lign. som fortiden har udsat een for, delvis glemt og gemt af vejen i Houkommelsen, men genoplivet ved gennemgangen af Admin`s Billeder…..

    Her ar der knageme ikke tale om en sløv Ungdom, det er tvært imod imponerende at se deltagerne gå igennem alle prøvelserne, Kvinderne på lige fod med Mændene. Der skal i alle tilfælde et intensivt træningsgrundlag til, der for de fleste må være misundelsesværdigt…..Måske en slet skjult Drøm ? Der ligesom et Maraton eller Erimitage Løb, kunne realiseres….. Hvis bare……

    Tak skal du have Admin, det var en på opleveren….

    M.v.h. gb…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.