Af Michael Bonnevie

 

Det var en af de dage hvor det blæste, og man bare havde lyst til at snuppe en morfar, og lade de andre ting fare, som man ellers havde planlagt.

Jeg havde lagt mig til rette på sofaen, da telefonen ringede, -og efter samtalen var jeg selvfølgelig lysvågen. Det blev startskuddet til at jeg alligevel kom ud af døren, og da Kastellet havde fødselsdag, var det nærliggende at køre et smut forbi løjerne.

kastellets-foedselsdag-2017-61

Det var ellers lidt af en drøj tur at komme til Kastellet i det blæsevejr, for selvfølgelig havde jeg et par timer forinden trænet ben. Det var et par tunge kilometer i modvind, og da jeg steg af cyklen udenfor Kastellet, var det med ben som gummi. Indenfor murene var der heldigvis ikke så meget blæst, og solen skinnede blegt imellem de lave bygninger. Der var ikke overfyldt derude, men lige tilpas til at jeg kunne komme ugeneret rundt med kameraet.

Lige da jeg var kommet indenfor porten, hørte jeg kanontorden og høje drøn, fra det der skulle vise sig at være fra soldater der kæmpede på pladsen foran Kastel kirken. Desværre havde jeg ikke zoom med, men kun min 35 mm optik. Det er fint til oversigts billeder og closeup, men det ville have været rart, hvis jeg havde kunnet zoome lidt ind på slaget. I stedet har jeg beskåret nogle af billederne, for at komme tættere på. Det går selvfølgelig ud over billedstørrelsen, men det er bare ærgerligt..

kastellets-foedselsdag-2017-1

kastellets-foedselsdag-2017-8

kastellets-foedselsdag-2017-15

kastellets-foedselsdag-2017-20

kastellets-foedselsdag-2017-27

kastellets-foedselsdag-2017-57

kastellets-foedselsdag-2017-54

Link til Kastellet

Relaterede fotos: