Mød Forsvaret ved Ofelias plads

Af Michael Bonnevie

 

Fra d. 4-8 september, kan du møde Forsvaret, på Ofelia plads. Det ville jeg gerne, så jeg smuttede ind til byen, for at se på lidt krigsskibe og andet isenkram.

Ofelia plads egner sig fremragende til den slags arrangementer, med sin centrale placering midt i København, lige ved Nyhavn og overfor Operaen. Jeg kørte forbi for nogle dage siden, hvor der lå en enkelt Fregat ud langs Ofelia molen, men nu da arrangementet er skudt igang, så er hele havnen fyldt med krigsskibe og materiel fra 11 nationer. Ved Ofelia molen lå der en stor Tysk fregat (FGS Luebeck) samt den Danske fregat Niels Juel og Iver Huitfeldt.

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-13

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-6

Efter jeg havde gået lidt rundt på molen, og set de mange spændende ting, gik jeg ombord på den Tyske fregat. Her havde man mulighed for at gå skibet rundt, og se nogle af de spændende ting, som kanoner og torpedoer med videre. Bagest på skibet var der helikopterlandingsplads, samt en større garage til helikopterne. Alt sammen meget interessant! Oppe fra skibet, kunne man overskue hele molen, med de 2 Danske fregatter på modsatte side. De Danske fregatter er noget større end den Tyske, og bygget op på en hel anden måde. Den Tyske fregat er et klassisk krigsskib, og de 2 Danske er meget mere moderne i sit udtryk, med mange plane flader og ikke så mange dikkedarer.

Jeg kunne godt være kommet ombord på Niels Juel, men man skulle igennem noget security først, og det orkede jeg ikke.

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-22

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-27

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-31

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-43

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-39

Efter en lille times tid, kørte jeg ind til Havnegade, hvor jeg vidste at der lå 2 mindre Tyske krigsskibe, FGS Fehmern og ORP Flaming, -dem måtte jeg også se. Skibene ligger lige ved Knippelsbro og Børsen. Jeg gik ombord, og fik på gebrokkent Engelsk at vide, at jeg bare kunne gå rundt og kigge. 

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-65

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-70

Moed Forsvaret ved Ofelias plads-77

I alt skulle der være 43 danske og internationale flådefartøjer, som besøger Københavns Havn forud for flådeøvelsen Northern Coasts.

Link til Mød forsvaret

Relaterede fotos:

One thought on “Mød Forsvaret ved Ofelias plads

  1. Så kom Flåden med, en imponerende samling Krigsskibe i Københavns Havn, hvor Kvæsthusbroen, nu med sit nye navn Ofelia Plads, kom til sin ret, 43 Skibe fra utallige nationer havde sat hinanden stævne i Havnen, i sandhed et tilløbsstykke for alle store Drenge og Piger med Saltvand i Årene, og lyst til at få et indblik i disse Krigsmaskiner og deres Virkemidler…..
    80 Billeder fra din rundtur Admin, det lykkedes dig at få hele oplevelsen videregivet og det skal du knageme have en stor tak for! Selv plejer jeg en Efterårs Forkølelse, men nu kan jeg føle at jeg var med……
    M.v.h. gb……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.