juni 14, 2024

Ved slusen

Af Michael Bonnevie

 

Ved slusen, er en lille vej der går fra lossepladsvej til stigbordene ved sjællandsbroen. Som ung var jeg ofte ude ved slusen for at se på lystfiskerne der hev hornfisk i land.

Der var så vidt jeg ved, et par gange om året hvor hornfisken gik igennem slusen, og de dage kunne man næsten stikke en hånd i vandet og trække fisk op.

Selve slusen som jeg husker den, eksisterer stadigvæk, men ellers er der en del der er ændret siden. Husbådene har indtaget vandet på Amagersiden af slusen, og der er et liv og leben derude. Bådene skal gøres klar til sæsonen, hvilket for øvrigt må være hele året eller 😉 Jeg går ud fra at bådene bliver brugt som helårshuse, så de skal jo nok bare friskes lidt op her til sommeren.

dsc_1944

Jeg gik over den lille slusebro der forbinder Amagersiden med Valbysiden, for at se på noget af det nye flotte byggeri derovre. Jeg har aldrig før været derovre, desværre for der bag Arla og Nokia bygningerne, ville jeg ikke have noget imod at bo. Byggeriet minder meget om det byggeri som man også kan finde på Islands brygge, på den gamle sojakage grund.

Der er en skærende kontrast imellem nyt og gammel derovre. På den ene side af Oscar Pettifords Vej ligger der gamle røde skure som tilhører bådklubben Valby, og på den anden de nye bygninger, med lange kig ned igennem noget der minder om et moderne Venedig.

Jeg fulgte vejen længere frem, og kom til  sidst ud Københavns havns ende, hvor jeg kunne se hele havneløbet næsten frem til langebro. Igen meget mærkeligt at opleve, at der derude var en lille bro som jeg heller aldrig havde set eller hørt om. Når man ikke rigtig kommer de steder, så vil man syntes at tingene er sket frygtelig hurtigt, men jeg har jo ikke været derude siden jeg var i tyverne, så der er altså gået en del år alligevel.


Vis stort kort

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Ved slusen

  1. Lækkert og selvfølgeligt uigenkendeligt fra min barndom og ungdom, det `vilde` er jo nok delvist udslettet, men Slusen eksistere i bedste velgående og livet er fornyet og opblomstret på en helt ny måde, hvilket får mig til at tænke på den gamle Langelinie og den gamle Nordhavn, Langelinie som i dag er ligeså uigenkendelig og Nordhavnen fra Paustian og ud, som man nu planlægger at udbygge til en helt ny bydel. Tænk også på det gamle Christianshavn og Islands Brygge i´Gamle- Dage`, for ikke at tale om Havnefronten ! Der er rigtigt mange spændende oplevelser at hente og en masse nostalgi at tænke tilbage på !!!!!!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.