juni 14, 2024

Oresund electric car rally

Af Michael Bonnevie

 

Lørdag d.1 juni kl. 10 skulle startskuddet lyde for det årlige Oresund Electric car rally.

Vanen tro var jeg tidligt ude, og ankom ca. kl. 9.30, og havde derfor rig mulighed for at gå uforstyrret rundt på slotspladsen og kigge biler.

dsc_0032

Jeg har altid ment at elbiler er vejen frem, og opbuddet af de mange spændende mærker som var repræsenteret på pladsen var imponerende. Der var alt fra de kendte Teslas til små konceptbiler, cykler og meget andet.

dsc_0064

dsc_0067

Herunder en fed model som har været med i Gumball 3000

dsc_0041

Eventen var også besøgt af Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal, som viste stor interesse for nogle meget lækre el cykler

dsc_0072

dsc_0065

dsc_0073

Københavns Kommune var også repræsenteret af et par herrer som tog opstilling foran deres biler.

dsc_0075

Da kl. var ca. 10.30 orkede jeg ikke at vente mere. Jeg havde håbet på at se bilerne rulle afsted, men der var på det tidspunkt ikke tegn på at de var ved at være klar..

dsc_0078

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Oresund electric car rally

 1. Elbiler ?
  Selvfølgelig ! Med Vindmøller (når Vinden blæser), Solseller (når Solen skinner),Tilstrækkelige Offentlige tilskud (Afgifter fra Skatteyderne) til ejerne af ovenstående, for at sikre produktiviteten af Miljørigtig Energi, reserverede Opladningspladser med mulighed for Lynopladning (Better Place udskiftelige Batterier er konkurs), Varmeapperater der ikke er Strømforbrugende og efterhånden Batterier der holder til mere end et par hundrede Km`s. kørsel, hvis ikke Frosten bider, jo, så er Elbiler fremtiden. Dette naturligvis under forudsætning af at man er i besiddelse af en Garage eller Carport med Ladestik, der stadig ikke er forslag om at installere i alm. Ejendomme.
  Fremtiden vil forhåbentlig bringe Batterier med større Capasitet og løsningen Reneault har fremstillet, deres nye model Twizy, forekommer at være genial til Bybrug, for ikke at tale om Elcykler som vi allerede ser flere og flere benytte sig af.
  Kunne man forestille sig Folketingets medlemmer, Bankdirektører, højere Funktionærer og folk i almindelighed, benytte sig af Transportmidler som Twizy og Elcykler,blande sig med Pøblen i Offentlige Transportmidler hvor det er muligt, spare Byrummet for trængsel og miljøet for forurening, trængsel og støj ?…………….. Så er El Transport løsningen på sigt……..
  M.v.h. gb.
  Tak til Admin for den Billedmæssige opdatering af fremtidens transportmidler………………

 2. Herligt bil-skue. Biler af mange typer. Jeg er overbevist om, at el-biler en dag vil holde deres indtog i trafikken i et kendeligt større omfang end i dag. Derfor følger jeg lidt med – fra sidelinien – i hvilke modeller, som ser dagens lys fra tid til anden.

  I denne samling flotte køretøjer får jeg øje på den lille 1-mandsbil. Tja, – den vækker opmærksomhed, sjov er den – bestemt. Men jeg føler, at den, og andre tilsvarende modeller i et eller omfang er med til at vedligeholde det “skepsis”-image, som el-bilerne stadig trækkes med. – Jo, for efter min mening er der ingen reel trafik-fremtid i sådan en “sjov” tingest;

  ‘ – – og netop dette at blive set som en “sjov tingest”, tror jeg, kommer – ganske uberettiget – til at smitte af på de større – og mere “rigtige” el-biler; og det mener jeg, er en skam; for derved forsinkes den popularitets-skabelse, som disse sidstnævnte har brug, og har fortjent.

  M.v.h. LSC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.