april 24, 2024

Copenhagen pride parade 2016

Af Michael Bonnevie

 

Nu har jeg i del år, ønsket at overvære Copenhagen pride parade, for der tænker jeg at der måtte være rige fotomuligheder, og hver gang dagen oprinder, finder jeg på en undskyldning for ikke at tage afsted. Denne gang skulle det være!

Før paraden ville ankomme til Rådhuspladsen kl. 15, var der dog en lille ting der skulle overstås først. 4Sound (musikbutik på Landemærket) havde deres årlige musik loppemarked, som jeg også var nødt til at se. Der kommer et indlæg om dette, en af de følgende dage..

Da kl. var ca. 14, cyklede jeg fra Landemærket til Rådhuspladsen og stillede min cykel. På Rådhuspladsen var der rigtig mange mennesker, og meget høj dunkende musik. Man kunne godt fornemme, at det folk ventede på, var Pride paraden kl. 15. Jeg gik lidt rundt på pladsen, og snuppede et par billeder, og tænkte at jeg nok hellere måtte gå ned og se hvad der skete på parade ruten.

copenhagen-pride-2016-1

copenhagen-pride-2016-3

Jeg gik ned til Vester voldgade, hvor der havde samlet sig en del mennesker langs gaden,- men jeg kunne se, at der længere fremme på Jarmers plads, var bedre udsyn til løjerne.

copenhagen-pride-2016-12

På Jarmers plads ved den gamle ruin, var der fyldt godt op, og ruinen blev brugt som tribune, med rigtig god udsigt over paraden.

copenhagen-pride-2016-14

Selv stillede jeg mig midt i krydset, for her kunne jeg få mig, et rimeligt uforstyrret sted at stå og fotografere paraden, når den kom forbi få meter fra hvor jeg stod.

Omkring kl. 15, kunne jeg se paraden i det fjerne. Paraden skulle krydse Boulevarden, og jeg tænkte stakkels de bilister og rejsende, der blev fanget på hver deres side af paraden. Der var kun en ting at gøre, og det var at afvente med stor tålmodighed. da jeg gik fra paraden, var der næsten gået en time, og jeg kunne se, at der stadigvæk kom mere..

Jeg fik taget en frygtelig masse billeder, og jeg håber at i syntes at de er lige så festlige, som det jeg oplevede 🙂

Som en lille sidenote, så er jeg rigtig glad for at have oplevet paraden, og opleve de mange glade mennesker, som støtter op om den gode sag!

Her ser vi paraden ankomme til Jarmers plads.

copenhagen-pride-2016-20

copenhagen-pride-2016-95

copenhagen-pride-2016-106

copenhagen-pride-2016-86

copenhagen-pride-2016-110

copenhagen-pride-2016-133

copenhagen-pride-2016-113

copenhagen-pride-2016-51

copenhagen-pride-2016-56

copenhagen-pride-2016-63

Alternativet var også at finde i paraden. Her i skikkelse af Møhgerne fra Matador..

copenhagen-pride-2016-141

Mission & vision, fra copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride er en frivillig organisation som arbejder for og med LGBTQ-miljøet i Danmark.

Copenhagen Pride er både Danmarks største LGBTQ-festival og mangfoldighedsfestival med urørlige værdier som inklusion, tolerance og ligestilling i centrum for alle aktiviteter.

Copenhagen Pride ønsker at etablere sig selv som den mest betydende og indflydelsesrige pride-festival i Europa, og vi har en klar internationaliseringsstrategi som understøtter denne vision.

Som organisation ønsker Copenhagen Pride at være den vigtigste LGBTQ-aktør i Danmark, og vi skal både være en stærk og højlydt politisk organisation der samarbejder bredt for at opnå resultater på vegne af LGBTQ-personer i Danmark, samtidig med, at vi skal fastholde og udvikle vores position som en landskendt kulturfestival og institution hvor mangfoldigheden fejres med LGBTQ-segmentet i centrum.

Copenhagen Pride ønsker at samarbejde med alle relevante LGBTQ-organisationer, foreninger og netværk i Danmark.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Copenhagen pride parade 2016

  1. I sandhed imponerende ! Meningerne er delte, som det sig hør og bør i et Demokrati og `Seksuelle Minoriteter` har herved haft deres mulighed for at stå frem, og vise hvad de står for, med hver deres foretrukne observans,iindenfor hver deres specielle, foretrukne genre.
    149 dejlige Billeder af Paraden de fleste af os gerne ville have enten været en del af, eller som vi ser, bare have overværet og nydt Livsglæden, der udstråler fra deltagerne som passerer…..
    M.v.h. gb…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.