april 24, 2024

Flyvergrillen

Af Michael Bonnevie

 

Flyvergrillen, for enden af Amagerlandevej, er en “institution” på amager. Jeg har selv været på flyvergrillen et utal af gange, for at indsnuse lidt af den magiske atmosfære som jeg altid syntes har været at finde i og omkring lufthavnen.

Jeg har arbejdet i lufthavnen i en periode på ca. 1 år, og har derfor set maskineriet indefra, og det er muligvis derfor jeg føler mig draget dertil?

dsc_1812

Det er såmænd ikke fordi der er så meget igen at lure på derude på grillen, udover fly selvfølgelig. Men gør jer selv den tjeneste at tage turen derud alligevel, for det er meget specielt at se flyene så tæt på som man rent faktisk kommer, når man står på flyvergrillens udsigts platform. Bliver man lidt lækkersulten, så er kiosken heldigvis indenfor en arms længde, og jeg vil gerne rekommandere deres flæskestegs sandwich, som er til UG med kryds og slange.

Her er lidt mere info, som jeg har sakset fra highways.dk

Flyvergrillen kom til verden i april 1972 – i første omgang i form af et lille ishus på en ladvogn, der hver dag blev trukket ned for enden af Amager Landevej. Ishuset blev hurtigt et populært udflugtsmål, og efterhånden voksede omsætningen så meget, at man også begyndte at sælge pølser og hotdogs, og dermed var Flyvergrillen en realitet.

I dag er Flyvergrillen en fuldvoksen grillbar med egen udsigtsplatform, hvorfra man kan holde øje med de fleste startende og landende fly i Københavns Lufthavn. Derfor er stedet også rigtigt populært blandt de såkaldte spottere – folk, der har gjort det til deres hobby at skelne forskellige flytyper fra hinanden.

Indenfor i selve grillbaren har de mange flyfans hængt fotos af forskellige passagerfly op, og desuden hænger der modeller af passagerfly ned fra loftet. Vil man være helt up-to-date med flytrafikken, kan man naturligvis via tekst tv følge med i afgangs- og ankomsttiderne.

Den nuværende ejer har i øvrigt tilladelse til at udvide Flyvergrillen i op til 14 meters højde. Derfor kan de mange flyfans se frem til at få en endnu bedre udsigt over lufthavnen, når indehaveren på et tidspunkt får råd til at bygge en udsigtspavillon oven på den nuværende bygning. Flyvergrillen har åbent hver dag hele året rundt fra kl. 10.30. Dog holder man lukket juleaftensdag og 1. juledag samt nytårsaftensdag.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Flyvergrillen

  1. Har selv kørt flybrændstof for Air BP i et par år i 60erne, kender den `gamle`lufthavn, har desværre aldrig været på `Flyvergrillen` men kan se at den er et besøg værd, god reportage !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.