maj 27, 2024

Motorcykler åbner Bakken

Af Michael Bonnevie

 

Dagen var d.17 marts 2016, og bakken åbnede traditionen tro, med en motorcykel kortege, startende fra Nørrebrogade ved Lygten.

Jeg har rigtig mange gange haft lyst til at se optoget, men det er aldrig blevet til noget, så derfor slog jeg 2 ting sammen, og tog på cykeltur rundt i København. Den anden ting som var på tapetet d.27, var Sankt Patricks dag, som jeg også besøgte sidste år. I år var jeg lidt skeptisk i forhold til, om der mon var flere billeder i det, -men mere om det i næste indlæg..

Som sagt, så tog jeg først på Rådhuspladsen og så Sankt Patricks dag i en halv times tid, førend jeg kørte ud ad Nørrebrogade for at se motorcykel paraden, til Bakkeåbningen. Igennem årene har jeg hørt fra andre, at der kom rigtig mange motorcykler til åbningen, og at de fyldt et godt stykke ned ad Nørrebrogade, men det er først når man selv er der, at det går op for en, hvor stort det egentlig er. Jeg kom derud ca. kl 16.30, og der var der ikke kommet så mange til. Måske en 100-150 maskiner, -men kort tid efter myldrede det ind med motorcykler, og der gik det op for mig, at det var temmelig stort.

motorcykler-aabner-bakken-2016-1

motorcykler-aabner-bakken-2016-4

En ting jeg lagde mærke til var, at der er rigtig mange af de samme maskiner, og det er jo også godt nok,- men for en som mig med hang til nostalgi, så er det de gamle maskiner der trækker.

motorcykler-aabner-bakken-2016-35

Denne nedenstående 250 cc Mz-er er ikke så gammel endda, men for mig betyder den noget ganske særligt. En af mine venner havde engang sådan en fætter, og den kørte vi rigtig mange kilometer på, og den var min introduktion til motorcykel verdenen. Jeg havde haft mange knallerter, men en rigtig motorcykel var noget særligt. Jeg købte kort tid efter, en Mz-150 cc, som jeg kørte på i et halvt års tid. En af mine venner lånte den en dag, og selvfølgelig lykkedes det ham at få stemplet til at sætte sig. Jeg havde fortalt ham, at der skulle olieblandet benzin i, da det er en 2 takter, men fjolset fyldte alm. benzin på.. Jeg skiftede motoren, og solgte motorcyklen kort tid efter.

Udover mz-eren havde jeg flere scootere, crossere osv. som jeg drønede rundt på, udover de mange knallerter som dengang fyldte meget i mit liv..

Jeg havde ikke og har stadigvæk ikke kørekort til mc, og heldigvis skete der ikke noget. Jeg fatter ikke at jeg turde tage chancen og køre rundt uden kort, men det må vel tilskrives ungdommelig dumhed. Jeg mistede mere eller mindre interessen for de 2 hjulede, dengang da computerne var på fremmarch. Jeg kan stadigvæk godt lide at kigge på maskinerne, men gider ikke at rode med den mere..

motorcykler-aabner-bakken-2016-37

Jeg kan også godt lide, når der er gjort lidt ud af motorcyklerne, ligesom her..

Denne her gamle Honda, stod som da den forlod fabrikken. Virkelig lækker!

motorcykler-aabner-bakken-2016-48

Sådan en som denne her, kan også godt få mundvandet til at løbe. Bagenden er choppet af, så den fremstår helt anderledes end normalt..

motorcykler-aabner-bakken-2016-20

motorcykler-aabner-bakken-2016-21

Den her Honda Valkyrie, er heller ikke så ringe endda! Lidt af et lokomotiv..

motorcykler-aabner-bakken-2016-30

Begejstringen over de mange flotte maskiner, var ikke til at tage fejl af 🙂

motorcykler-aabner-bakken-2016-51

motorcykler-aabner-bakken-2016-40

Her er jeg på vej hjem. Kl. er ca. 18, og der er stadigvæk en time til, førend kortegen kører imod Bakken. Jeg har ikke lygter med til cyklen, så da mørket falder på, forlader jeg skuepladsen..

motorcykler-aabner-bakken-2016-54

Det var sjovt at se de mange maskiner, og til næste år, kunne det være sjovt at videofilme lidt.

Ps. Jeg har valgt ikke, at maskerede nummerplader! Motorcyklerne er fotograferet på offentligt sted, og de kører rundt i fuld offentlighed med pladerne synlige, så der burde ikke være noget at komme efter. Skulle der alligevel være en der ikke mener det er ok, så skriv til GD via kontaktformularen,- så kigger jeg på det..

Håber at i nyder billederne. God påske! 🙂

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Motorcykler åbner Bakken

  1. YES ! Hvem der stadig kunne tæmme de Heste !!! Drømme har man jo lov til at have og at se de Harleyèr. den Buel og de Hondaer og alle de andre Maskiner, opmarcheret på Nørrebrogade, Mændene og deres Maskiner, drømme sig tilbage til den gang luften fik lov til at piske gennem Håret, Læder Outfittet blev luftet, Duften af Landskabet blev suget ind, Billederne på Nethinden, den gang også Sne og Is blev forceret med Dødsforagt, den gang man havde svært ved at rette Knæene ud når man kom til vejs ende og skulle stige af, den gang livet blev udfordret på alle måder, den gang Outfittet fyldte den halve Korridor når man kom på besøg og de resterende Klædestykker ikke var helt efter Etiketten !………… Den gang minderne blev `fastslået`, med de i dag stadigt synlige Ar, efter uhensigtsmæssige udfordringer, man i ungdommeligt overmod udsatte sig selv for, og den gang man i et sving, på Bryggen, ødelage siden på Kærestens nye Sko, ved at lægge Maskinen for meget ned på siden…………..
    Tusind tak for Reportagen Admin, du kan bare det der………..

    M.v.h. gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.