Af Michael Bonnevie

 

Efter at Modeltogtossen meldte sig ind her på siden, er jeg blevet inspireret til at lave et MH 358 rangertog fra DSB.

Dette tog er specielt for mig, pga. min opvækst på Islands brygge. Denne type tog kørte på havnen og på den gamle Amagerbane som lå et stenkast fra hvor jeg boede. Som barn legede vi på togene, og har mast mange genstande flade under tog hjulene..

Projektet her er rent hygge, og skal ikke tages for andet end det. Jeg vil poste billeder i denne tråd som projektet skrider frem. Jeg burde nok have lavet screendumps fra start af, men jeg lod mig rive med af modelleringen.

Som man kan se af det første billede, så har jeg fået nogenlunde styr på overdelen af toget. Jeg mangler hjulsæt, og diverse ting i bunden af vognen. Derudover er der en masse små dingenoter og sager såsom lygter, håndtag, ledninger, blinklys mv.

Billedet er ikke målfast på nogen måde, da jeg kun har et par fotos at forholde mig til. Jeg matcher det jeg ser med min model, så det bliver kun nogenlunde.

Når hele toget er færdigt, så skal det svines til i den grad 🙂 Hvorfor nu det? Kigger man på objekter i den virkelige verden, så er eks. rød ikke bare rød! Farven er beskidt og krakeleret, med rust, huller og gammel maling der kigger frem underneden. Det tænker man sikkert ikke på når man først går i gang med 3D, men det er her man kan hente meget realisme ind i billedet.

Som sagt kommer her flere billeder som tingene skrider frem, så hold øje med tråden 😉

Så er der opdateret på toget..

Jeg har tilføjet hjul, lygter, og forskellige gelændere rundt omkring. Derudover er undervognen nu sænket ned så hjulene har noget at sidde fast på.

Hjulene mangler stadigvæk lidt, men derefter går jeg i gang med maling og struktur.

Så er der kommet lidt nyt til igen.

Jeg har arbejdet med små detaljer såsom luftventiler, og hjulene er der også rodet med. Jeg har sat lys til aftenstemning, og det næste bliver sikkert også det sidste, nemlig maling, buler, rust og tekst..

Sidste omgang

Så nåede jeg til vejs ende med mit MH 358 tog 🙂

Jeg kunne sagtens blive ved, men jeg orkede ikke at gå ordentligt i dybden med det. Jeg har som sagt svinet det til med forskellige teknikker. For dem som er interesserede, så har jeg kun brugt procedural maps (Beregnede texturer) da jeg ikke orkede at gå i gang med at UV mappe skidtet. (UV mapping er en måde at sikre sig, at ens texturer lægger sig på emnet som man ønsker det) Procedural maps er ok til mange ting, og så længe man ikke kommer tættere på end nu, så er der alligevel ikke en levende sjæl der kan se forskel.

Lyset er blevet tweaket en ekstra omgang, og resten er lavet i Photoshop. Baggrunden er et billede jeg har hapset fra nettet, og givet en ordentlig omgang blur. På den måde ser det ud, som om der er afstands dybde i billedet.

En lille opdatering på mit Brygge tog.

Syntes det var på sin plads at toget kom i sit rette miljø, på Islands Brygge..

Link til stor version af billedet: MH 358 på Bryggen

Baggrundsbilledet er ikke mit eget!

Update

Der er ytret ønske om at få lov til at lege lidt med Maya filerne til lokomotivet.

Jeg har cleanet lidt op i filen, men ikke alt er navngivet, og meget kunne helt sikkert være lavet anderledes. Tanken var ikke at det skulle bruges til andet end et screenshot, så derfor har jeg ikke bygget toget op efter devisen, at andre skulle kunne bygge videre på det. Filen skulle gerne kunne åbnes i Maya 7, og derefter..

Skulle i der downloader få noget spændende ud af filen, så post det endelig herinde, så det kan vises frem 🙂

Højreklik på linket og gem som..

MH 358

Relaterede fotos: