Af Michael Bonnevie

 

Det nye madmarked i Kødbyen åbnede i går d. 4-4-2015, så jeg satte ud for at se markedet, -trods en dunkende tand og begyndende halsbetændelse.

Vejret var fremragende, så det var bare om at komme afsted.

koedbyen-madmarked-1

koedbyen-madmarked-27

Markedet åbnede kl. 10, og jeg var fremme i Kødbyen ca. kl. 11, og allerede der kunne jeg se, at markedet nok skal blive en succes. Der var stuvende fuldt, og på spisepladserne i midten af marked, var det vist meget svært at få sig en siddeplads.

koedbyen-madmarked-9

Det var en fornøjelse at se madmarkedet, og når det først bliver varmere, og folkemængden aftager en anelse, så er det et rigtig fint sted at tage hen og nyde lidt mad og drikke, og den fine stemning.

Efter en lille times tid i folkemængden på markedet, var det tid til at komme hjemad igen.

koedbyen-madmarked-11

koedbyen-madmarked-23

Fra vesterbrolokaludvalg.kk.dk

De kommende to år vil der i sommerperioden fra april til september blive holdt madmarked i Kødbyen minimum hver lørdag. Der bliver 70 stadepladser med både hjemmelavet mad og friske råvarer, ligesom der bliver mulighed for at spise frokost på markedet. Det første marked afholdes lørdag den 4. april.

Markedet vil være meget folkeligt og have både skiftende og faste stadeholdere, ligesom overdækningen med teltdug, parasoller, osv. vil variere. Overborgmester Frank Jensen glæder sig over, at der kommer endnu mere gang i den positive udvikling af Kødbyen:

”Kødbyen vil summe af endnu mere liv i weekenderne i sommerhalvåret, når københavnere og turister lægger vejen forbi for at købe madvarer og nyde stemningen på Københavns nye, udendørs madmarked. Med markedet viser vi omverdenen, at man nu midt i København kan opleve et ægte, udendørs madmarked med masser af dufte, smage og aktivitet. Dermed supplerer det nye madmarked Torvehallerne og er med til at løfte fortællingen om Kødbyen og København som en vigtig og spændende mad by.”

Madmarkedet i Kødbyen holdes i 2015 hver lørdag fra den 4. april til og med lørdag den 26. september. Som udgangspunkt holdes der også hver måned et søndagsmarked, med skiftende temaer, ligesom det forventes, at der uden for sæsonen vil kunne afholdes et månedligt marked, f.eks. i forbindelse med julen.

Om Kødbyen fra kødbyen.dk

Kødbyen ligger på Vesterbro i hjertet af København mellem Hovedbanegården, Dybbølsbro, Skelbækgade og Halmtorvet. Området er delt op i Den Brune og Den Hvide Kødby. Førstnævnte blev opført omkring år 1900 og godt 30 år senere kom Den Hvide Kødby. Navnene henviser til farverne på bygningerne. I dag kender de fleste Den Brune Kødby som området omkring Øksnehallen, mens DGI-byen og Den Hvide Kødby dækker området omkring Flæsketorvet og adgangs gaderne dertil.

I 1995 blev Kødbyen fredet af Kulturstyrelsen som vurderede, at området er et bevaringsværdigt industriminde. Dette er blandt andet med til at sikre, at arkitekt Poul Holsøes funktionalistiske arkitektur i Den Hvide Kødby bliver bevaret.

Oprindeligt var Kødbyen et sted for fødevarevirksomheder, hvor slagtedyr blev købt, solgt og kødet forarbejdet. Man finder stadig fødevarevirksomheder i Kødbyen anno 2014, men disse arbejder side om side med en række kreative erhverv som arkitekt- og designvirksomheder, fotografer, restauranter og barer, engros virksomheder, værksteder, gallerier mv. I 2014 er Kødbyen et miks af større og mindre virksomheder, der alle bidraget til at gøre området helt unikt

 

Relaterede fotos: