Islands brygges 109 års fødselsdag

Af Michael Bonnevie

 

Endnu et år er lagt til Islands brygges liv, og med 109 år er Bryggen ikke længere en vår unge.

I denne weekend blev fødselsdagen fejret som i de foregående år, med at lukke Gunløgsgade af, så forretninger og andre interessenter kunne rykke ud i gaden med deres stande og boder.

dsc_0890

dsc_0899

dsc_0916

Jeg var på plads ved kulturhuset kl. 9, da jeg skulle være med til at slæbe ting for lokalarkivet. Da vi rundede Gunløgsgade, var det tydeligt, at vi ikke var de første på stedet. Der summede af liv, og folk havde travlt med at sætte deres stande og boder op. Man kunne mærke forventningens glæde, og da vejret var fantastisk, så borgede det for en rigtig dejlig dag.

dsc_0907

dsc_0903

dsc_0901

Jeg var med til ca. kl. 11.30, da jeg måtte afsted igen. Hærens dag skulle fejres på Kastellet, så naturligvis måtte jeg også et smut derud. Mere om dette senere!

Jeg fik timerne på Bryggen til at gå med at tage billeder, og småsludre med nogle af de fremmødte. Jeg tror at fejringen af Bryggens fødselsdag er kommet for at blive, og man kan tydeligt mærke at det bliver bedre og bedre for hvert år.

dsc_0846

dsc_0856

dsc_0867

dsc_0878

 

Relaterede fotos:

2 thoughts on “Islands brygges 109 års fødselsdag

  1. Islands Brygge lever !!!
    Hvor er det dejligt og livs bekræftende igen i år, at kunne se og bevidne, at livet på Bryggen ikke er stagneret, men at traditionerne følges op, også af nye generationer. Billedgalleriet taler sit tydelige sprog, beboerne samles for at fejre Fødselsdagen, de 109 år, påskønnelsen af `Enklaven` på kanten af den `Indre By`, (på den anden side af Langebro), lever og lever sundt og godt. For `gamle` Bryggeboere er der selvfølgelig sket en udvikling, men kernen er Islands Brygge, som vi kender, genkender og bære med i vore Hjerter………
    Hjerteligt Tillykke og held og lykke med fremtiden…….

    M.v.h. gb

  2. rigtige flotte fotos michael, dem må vi have i vores arkiv, dagen var jo helt fantastisk, godt vejr, masser af mennesker, vi i lokalhistorisk forening havde fuldt hus ved vores bord, guide-tur og hestevognskørsen, vi kan bare det med at lave byfester på bryggen, i mange år havde vi Bryggens virkelighed, men nu siden 2005 har vi nu hvert år bryggens fødselsdag, og til næste år er det 110 år fødselsdag for bryggen som beboelsekvarter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.