maj 20, 2024

Dragør museum

Af Michael Bonnevie

 

På min tur rundt til de forskellige museer på Amager, gik turen i dag til Dragør museum, samt Dragør lodsmuseum som ligger 50 meter fra hinanden.

Billetten til en 20,- sikrer adgang til begge museer, så sørg for at gemme den!

Jeg gik først i Dragør museet, og faldt i tale med manden som stod for billetteringen og souvenir shoppen. En flink mand, som fortalte mig en historie om hans far, som i sin tid vandt en sølvkop i et Dragør ringridderstævne. Det specielle ved den historie var, at han fik den overrakt af kongen som var på besøg netop den dag ringridningen fandt sted. Koppen skulle have været en som kongen selv havde haft med..

Han fortalte endvidere at han aldrig selv havde vundet, selvom han havde deltaget omkring 35 gange.

Selve museet er ikke stort, men der er alligevel en del at se og opleve, og det er tydeligt at fornemme den maritime stemning, med de mange modelskibe, og malerier af søfartshistorien.

Jeg fik taget et par billeder, men en del af de billeder jeg skød derinde, er forkert belyst, så de røg ud igen. Tilbage er der et par stykker som er ok, men heller ikke mere end det.

dsc_2333

Efter turen på Dragør museum, skråede jeg over til lodsmuseet, hvor jeg fik en længere beskrivelse af lodsstationen af den flinke dame på stedet. Jeg gik lidt rundt i stuerne, og indsnusede atmosfæren og fornemmede hvordan lodserne og bådsmændene havde boet før i tiden. Lodsstationen blev lukket i 1984, og blev sidenhen overtaget og restaureret så det fremstår som det gjorde dengang stationen fungerede..

Fra museets egen hjemmeside.

Dragør Museum har til huse i et af Dragørs ældste huse. I museets udstilling ses en stor samling af skibsmodeller, skibsportrætter, interiører fra byens gamle skipperhuse samt en fin samling af amagersyninger. På 1 sal vises en udstilling om Dragørs særprægede historie: Hansetid, søfart, lodseri, fiskeri, gåseavl, kapervæsen og finurlige ting og sager fra fjerne lande hjembragt gennem århundreder af byens sømænd.

Det blå spisekammer – særudstilling 2011

Ta’ med fiskeren og følg fiskeriet som det er blevet drevet i århundreder. Fra havets frie jæger til erhvervet blev klemt og kontrolleret.

Kutteren Elisabeth K571 er en del af Dragør Museum.

Elisabeth har bl.a. sejlet jøder til Sverige under besættelsen. Elisabeth ligger i Dragør Havn ved lodshuset.

Byvandringer i det historiske Dragør

Museum Amager tilbyder spændende guidede byvandringer i det historiske Dragør med forskellige historiske temaer.

Temaer:

Dragør i krig og fred – Englandskrigene og byen. Hør om sejlskibenes storhedstid, om let tjente penge under Englandskrigene, om krigs udfald og de katastrofale følger for søfarten.

Dragør i sejlskibenes storhedstid. Hør om byens mange maritime bestillinger. Om sømænd, skippere, lodser og bjærgningsmandskab. Få fortællingerne om sejlskibenes storhedstid og søfolkenes betydning for byens liv.

Dragør sildemarked og handelsplads. Hør om middelalderens store sildefiskeri, der gjorde kyst til varemekka og handelscentrum. Om Hanseatiske købmænd, kongemagt og om stærke politiske interesser på spil.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Dragør museum

  1. Dragør Museum og Lodsmuseum, dejlige billeder, synd med underbelysningen af nogle, men jeg indrømmer det gerne, jeg lærer nyt om Amager hele tiden, selv om man har Badet fra Sydstranden og været på Havnen har man ikke set det hele. Verden er så stor så stor Lasse Lasse lille, jeg kan ikke nære mig ! Drømmer som han !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.